Zonder tijdmachine blikken we terug

Foto van een fosiel.

12 workshops en 6 films in 6 weken.

De afgelopen zes weken zijn we met de kinderen terug in de tijd gegaan met onze zomertijdmachine.

In totaal waren er twaalf workshops en zes films in onze Biblioscoop. De activiteiten werden in totaal door ruim 300 kinderen bezocht.  Early Man en Pieter Konijn trokken de meeste kinderen, mede doordat ze nog niet op vakantie waren of al terug. 

In de eerste week bracht de tijdmachine ons naar de prehistorie. Kinderen maakte onder leiding van Stefanie Kampman een rariteitenkabinet met een prehistorische wereld daar onder en op woensdag de prachtigste fossielen. In de Tweede week leerde Ruben Scholte de kinderen de eerste noten en akkoorden op de gitaar, waarmee ze terug gingen naar grootmoeders tijd.  Van kunstdocente Kim van den Ende leerde ze over de gebroeders Napoleon .  De kinderen kwamen thuis met een prachtig portret, een masker of kroon en voelden zich daarmee oppermachtig. 

In de Middeleeuwen beland kregen de kinderen bezoek van Jeroen Bosch. In een tekenworkshop van Kim ontstonden de meest curieuze figuren zoals we die kunnen zien in het belangrijkste werk van Bosch, de Tuin der Lusten  Schrijfster Liesbeth Mende liet de kinderen in de huid kruipen van een Middeleeuws personage door ze een dagboek te laten schrijven. 

De Romeinen kwamen langs in week vijf.  Samen met Stefanie, maakte de kinderen een heuse Romeinse kandelaar, welke ze in dezelfde week met eigen gemaakte verf, volgens de temperatechniek beschilderde.  Da Vinci, de Renaissanceman werd vereerd met een bezoek van onze tijdmachine in de laatste week. Hoe teken je eigenlijk een oog, was de vraag. Vanuit het oog ontstond vanuit. Ondanks dat het vakantie was, hebben de kinderen toch stiekem een boel opgestoken.

Inmiddels zijn we al weer bezig met de activiteiten in de herfstvakantie. Hou de agenda op de website in de gaten.

Populairste diensten

 • Wifi

  Gratis draadloos internet
  In de Bibliotheek Schiedam kun je gratis gebruik maken van draadloos internet tijdens de openingstijden.
 • Huisregels

  In de bibliotheek en gebruik pc's
  De Bibliotheek Bibliotheek hanteert huisregels voor het bibliotheekbezoek en gebruik van de pc's en internet.
 • Muziekweb

  De grootste muziekcollectie van Europa.
  Als lid van de Bibliotheek Schiedam kunt u muziek uit de collectie van Muziekweb bestellen.