Zomer in de Bieb

Afbeelding van zon, zee en strand.

Gratis jeugdactiviteiten

Tijdens de zomervakantie is elke doordeweekse dag om 14.00 uur gratis programma voor kinderen.

Maandag 28 juli start het vakantieprogramma met de Biblioscoopfilm Foeksia de Miniheks (6). Dinsdag 29 juli geeft Esther Pieterse een workshop in het maken van regenvangers en woensdag 30 juli leest de Voorleesbrigade voor aan kinderen van 4 - 8 jaar. Donderdag 31 juli geeft schrijfster Liesbeth Mende de eerste workshop in het schrijven van ‘Spannende verhalen’. En vrijdag 1 augustus geeft Atelier Sprookjesenzo een toffe creatieve workshop waarbij gebruik wordt gemaakt van bijzondere materialen.

Maandag 4 augustus begint de week met de Biblioscoopfilm De Krokodillenbende (6+). Dinsdag 5 augustus leer je je eigen mozaïek maken onder leiding van Stukje Bij Beetje Mozaiekprojecten. Woensdag 6 augustus leest De Voorleesbrigade voor aan kinderen van 4 - 8 jaar en kan gekleurd worden en op donderdag 7 augustus geeft schrijfster Liesbeth Mende een workshop in het schrijven van spannende verhalen (vanaf 9 jaar). Vrijdag 8 augustus leer je van afvalmaterialen je eigen kunstwerk te maken tijdens de workshop Rubbish Design (vanaf 7 jaar).

Meer informatie, ook over het programma van de volgende weken, is te vinden in de folder en het agenda-overzicht. Klik op onderstaande link of download de folder.

Deelname aan de activiteiten is gratis, in verband met een maximaal aantal deelnemers graag wel aanmelden voor de workshops. Dit kan per mail via verdieping@debibliotheekschiedam.nl of telefonisch via 010 714 63 00. 

Populairste diensten

 • Wifi

  Gratis draadloos internet
  In de Bibliotheek Schiedam kun je gratis gebruik maken van draadloos internet tijdens de openingstijden.
 • Huisregels

  In de bibliotheek en gebruik pc's
  De Bibliotheek Bibliotheek hanteert huisregels voor het bibliotheekbezoek en gebruik van de pc's en internet.
 • Muziekweb

  De grootste muziekcollectie van Europa.
  Als lid van de Bibliotheek Schiedam kunt u muziek uit de collectie van Muziekweb bestellen.