Zomerlezen

Foto van een vrouw die bij ondergaande zon op het strand een boek leest

Deze zomer kun je overal lezen!

Luisterboeken, e-books en gewone boeken, de Bibliotheek heeft het allemaal!

Deze zomer zijn er weer heel manieren om te lezen en natuurlijk kun je daarvoor kiezen uit de enorme collectie titels die de bibliotheek rijk is. 

Spannende boeken weken

Hou je van spannende boeken en thrillers? Deze staan van 1 t/m 21 juni tijdens de Spannende Boekenweken in de schijnwerpers bij de bibliotheek en de boekhandels. Ook na deze datum zijn er natuurlijk nog heel veel spannende titels te leen. Als je advies nodig hebt, kan je altijd terecht bij één van de bibliotheekmedewerkers. 

Heel veel e-books  

Ook als je liever niet griezelt, kan er uit heel veel moois gekozen worden. Hiervoor kan je langs komen in één van de bibliotheekvestigingen in Schiedam maar ook vanuit huis is heel veel te leen. Zo is er een enorme collectie e-books, die bibliotheekleden op elk moment van de dag, waar ze ook zijn, kunnen lenen. Deze kunnen gelezen worden op de computer, smartphone of tablet. Download de e-books app van de bibliotheek gratis in de appstore.

Luisterbieb 

Geen zin om zelf te lezen? Dan kan je je zelfs nog voor laten lezen! De gratis Luisterbiebapp staat helemaal vol met gesproken verhalen voor kinderen en volwassenen. Er zijn zelfs leerzame hoorcolleges in te vinden. Genoeg om je uren te vermaken. Download de Luisterbieb app gratis in de appstore, voor bibliotheekleden en voor wie niet lid is van de bibliotheek. 

Vakantiebieb 

Ook de VakantieBieb is deze zomer weer geopend! Download hem gratis is de app store en lees onderweg, in de tuin, aan het zwembad of aan het strand op je mobiel of tablet. De Jeugdcollectie is al vanaf 1 juni beschikbaar. De vakantiebieb voor volwassenen volgt op 1 juli. Deze Vakantiebieb app heeft meer dan 50 e-books, die tot 31 augustus helemaal gratis aangeboden worden, voor bibliotheek leden en voor wie niet lid is van de bibliotheek. 

Leuke jeugdactivteiten 

Blijf je thuis deze zomer? Kom dan langs in de bibliotheek. Plof neer op het zonovergoten terras van Césant, snuffel in de collectie en kom even lekker tot rust. Voor kinderen is er weer een heel leuk en creatief zomervakantieprogramma samengesteld, dit keer in het teken van 'zomerverhalen'. Elke maandag en owensdag zijn er workshops en op vrijdag is er een leuke film in de biblioscoop. Bekijk de agenda met het programma. 

.

Populairste diensten

 • Wifi

  Gratis draadloos internet
  In de Bibliotheek Schiedam kun je gratis gebruik maken van draadloos internet tijdens de openingstijden.
 • Huisregels

  In de bibliotheek en gebruik pc's
  De Bibliotheek Bibliotheek hanteert huisregels voor het bibliotheekbezoek en gebruik van de pc's en internet.
 • Muziekweb

  De grootste muziekcollectie van Europa.
  Als lid van de Bibliotheek Schiedam kunt u muziek uit de collectie van Muziekweb bestellen.