Winnaar Opzij Literatuurprijs

Hannah Bervoets wint met Lieve Céline

Hanna Bervoets heeft zaterdagavond de Opzij Literatuurprijs gekregen voor haar boek 'Lieve Céline'.

De jury, onder leiding van oud-minister Hedy d'Ancona, koos unaniem voor Lieve Céline (Link naar item in onze catalogus). De uitreiking was te zien in het AVRO-programma Opium.

"Ik ben blij en trots. Met de geldprijs (5000 euro) kan ik mooi mijn studieschuld afbetalen en wat rondjes geven", zei Bervoets. Onder de genomineerden waren ook Vonne van der Meer en Maartje Wortel.
De Opzij Literatuurprijs werd in 1979 als tweejaarlijkse prijs door het maandblad Opzij ingesteld, toen nog onder de naam Annie Romeinprijs. Eerdere winnaars waren onder andere Hella Haasse, Helga Ruebsamen en Jessica Durlacher.

• Categorie: Nieuws
  • Laatst aangepast: maandag, 04 juni 2012