Weekoverzicht week 43

Foto van de hoek met jeugdboeken.

19 tot en met 25 oktober 2015

Wat er deze week allemaal te doen is bij de Bibliotheek Schiedam?

Herfstvakantie!

Het is Herfstvakantie! Lekker vrij en alle tijd om leuke dingen te doen. In de Bibliotheek in de Korenbeurs is van alles te beleven voor kinderen van4 tot 12 jaar, en dat allemaal gratis!

Op maandag 19 oktober om 14.00 uur geven 'Esther Pieterse Workshops' en 'Irado' de workshop Creatief met plastic enstraatjutten'. Hiermee worden de kinderen zich bewust van de noodzaak de natuur te beschermen; plastic afval scheiden is ten slotte belangrijk voor het milieu en ook nog eens goed voor de portemonnee! Aanmelden? Bel of mail ons.

Woensdag 21 oktober om 14.00 uur kunnen kinderen zelf lijm en kneedsmurrie maken en proefjes doen met dingen die drijven en zinken.  Ook wordt van 14.30 - 15.00 voorgelezen aan kinderen van 4 tot 8jaar. Aanmelden voor de kneedsmurrie? Bel of mail ons.

Op Vrijdag 23 oktober om 14.00 uur draait de Disneyfilm Cinderellain de Biblioscoop. Met echte acteurs is het klassieke sprookje Assepoester tot leven gebracht. De film is geschikt voor alle leeftijden.

Ook ouders hoeven zich niet te vervelen. Strijk neer aan de leestafel, geniet van de herfstkaart van Vol-koren of loop langs de prachtige foto's van het Fotofestvial Schiedam, die ook in de Korenbeurs te zien zijn.

herstvakantie korenbeurs

Digitale cursussen die deze week starten:

Cursus Android Tablet

Dinsdag 20 oktober start de cursus 'Android Tablet'. In drie lessen van twee uur leert u welke mogelijkheden een Android tablet heeft. Denk aan: e-mailen, internetten, het maken van foto’s en het aanpassen van enkele (persoonlijke) instellingen.

De cursus kost € 35,00. Leden van de Bibliotheek betalen € 30,00 voor de cursus. Aanmelden? Bel 010 714 63 00 of kom langs in de Korenbeurs.

Gratis workshops E-books lenen bij de bibliotheek

Dinsdag 20 oktober vindt de workshop E-books lenen plaats. Leden van de Bibliotheek kunnen namelijk kiezen uit een groeiend aanbod van meer dan 5.000 e-books, waaronder thrillers, romans, informatieve boeken en kinderboeken. De e-books zijn beschikbaar voor alle soorten apparaten: smartphone, computer, tablet en e-reader. Tijdens deze workshop leert u hoe u een account aanmaakt en hoe u ebooks kunt lenen en lezen op uw apparaat.

Cursus Windows 8.1 en 10

Woensdag 21 oktober gaat de vierdelige cursus Windows 8.1 en 10 van start. In vier bijeenkomsten in de Bibliotheek in de Brug worden de basisbeginselen van beide versies iotgelegd en vergeleken.

Digitaal spreekuur in de Korenbeurs

Donderdag 22 oktober is er vanaf 14.00 uur een digitaal spreekuur in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Neem mobiel, laptop, tablet of e-reader mee krijg gratis advies.

mobile devices1

Muziek met Gijs van Rij

Zondag 25 oktober is het weer tijd voor Muziek met Gijs van Rij! Deze tweede editie draait om Nederlandse luisterliedjes.  Onder andere, Pension Hommeles, Conny Stuart en Dikkertje Dap komen tussen 14.00 en 16.00 uur langs in de Korenbeurs. Alvast smullen van de muzikale kennis van Gijs van Rij? Bezoek zijn website.

gijs van Rij

Inschrijven voor het Groot Schiedams Dictee is mogelijk

Schrijf mee met het Groot Schiedams Dictee! Donderdag 5 november leest burgemeester Lamers het dictee ‘Schiedam in de kaarten gekeken’, voor. Durft u het aan? Klik hier om in te schrijven. Meedoen kost € 10,00. De opbrengst wordt gebruikt om laaggeletterdheid in Schiedam tegen te gaan.

Groot Schiedams Dictee

Kunst om tegenaan te liggen

Op de eerste etage van de Korenbeurs is de expositie “Kunst wil tegen je aan komen liggen”  te bezichtigen. Gastcurator Jan Gordijn, griffier van de Schiedamse gemeenteraad heeft werken van het Centrum voor Beeldende Kunst uitgezocht die tijdens openingsuren van de Bibliotheek in de Korenbeurs te bezichtigen zijn.

CBK Logo 600x221

• Categorie: Nieuws