Weekoverzicht

Foto van de jeugdwerkplaats waar hard 'gewerkt' wordt

5 tot en met 11 oktober 2015

Wat er deze week allemaal te doen is bij de Bibliotheek Schiedam?

Tweedelige cursus ‘ Werken met de iPad’  in De Brug

Dinsdag 6 oktober gaat de cursus Werken met de iPad van start. Schrijf u in en leer meer over de functionaliteiten van de iPad waarna u er nog meer plezier van zult hebben.

ipadmini01

Raar maar waar…. Kinderboekenweek!

Woensdag 7 oktober gaat de Kinderboekenweek van start. Kom naar de Korenbeurs en beleef spannende, leuke en gekke avonturen;

Vliegers maken en tekenen met de tekenrobot om 14.00, 14.45, 15.30 en 16.15 uur in de jeugdwerkplaats (vanaf 6 jaar). Katapult schieten met marshmallows, een zoete aanval om 14.00, 14.45, 15.30 en 16.15 uur in de Beurszaal op de 1e verdieping (vanaf 6 jaar). Voorlezen met vertelkastje tussen 14.30 – 15.00 uur in de Jeugdhoek. (Vanaf 4 jaar).

Zaterdag 10, woensdag 14 en zaterdag 17 oktober is het ook Kinderboekenweekfeest in de Korenbeurs. Kijk snel in het agendapunt wat er allemaal te doen is.

Kinderboekenweek 2015

Kinder EHBO bij KomKids

In verband met het succes van de eerste editie, is op woensdag 7 oktober een tweede positief opvoeden ‘Kinder EHBO’  bij KomKids aan de Gerrit Verboonstraat 15 georganiseerd. Inschrijven is nodig en kan via kidsadvies@komkids.nl.

kinder ehbo

Zanger en gitarist Istvan Ouborg in de Korenbeurs

Zaterdag 10 oktober tuisen 13.00 en 13.45 uur treedt zanger en gitarist Istvan Ouborg van het duo MAIS op met een repertoire bestaande uit hedendaagse Engelstalige covers.

Inschrijven voor het Groot Schiedams Dictee is mogelijk

Inschrijven voor het Groot Schiedams Dictee is weer mogelijk. Donderdag 5 november vindt het dictee ‘ Schiedam in de kaarten gekeken’, voorgelezen door burgemeester Lamers plaats. Meedoen kost € 10,00. De opbrengst wordt gebruikt om laaggeletterdheid in Schiedam tegen te gaan.

Groot Schiedams Dictee

Schiedamse monumenten op doek

Dankzij vele positieve reacties, is de expositie met werken van Rudi Atman verlengd tot donderdag 8 oktober. Dus kom naar de Korenbeurs om de Schiedamse monumenten op doek, van de hand van Rudi Atman, te bewonderen.

ratman

Kunst om tegenaan te liggen

Op de eerste etage van de Korenbeurs is de expositie “Kunst wil tegen je aan komen liggen”  te bezichtigen. Gastcurator Jan Gordijn, griffier van de Schiedamse gemeenteraad heeft werken van het Centrum voor Beeldende Kunst uitgezocht die tijdens openingsuren van de Bibliotheek in de Korenbeurs te bezichtigen zijn.

In de agenda is meer informatie over bovenstaande exposities en activiteiten te vinden.