Overzicht week 4

Overzichtsfoto van de Korenbeurs tijdens een concert van Geluid uit Zuid

Maandag 25 tot en met zondag 31 januari

Nationale voorleesdagen, gedichtendag, De grote drie met Gijs van Rij, laatste dagen Star Wars expo.

Nationale voorleesdagen

Van woensdag 27 januari t/m zaterdag 6 februari wordt hier landelijk aandacht aan besteed tijdens de Nationale Voorleesdagen, zo ook in de Bibliotheek Schiedam.

Jeugdtheater in De Klinker

Woensdagmiddag 27 januari spelen de Mammies een interactieve theatervoorstelling 'Oma en Liesje naar de kinderboerderij' voor kinderen van 2 t/m 6 jaar in de (jeugd)bibliotheek in De Klinker aan de Bernhard IJzerdraatsingel 1. Klik hier voor meer informatie over deze voorstelling en om onderaan het artikel de gratis kaartjes te downloaden.

Voorlezen uit de Prentenboek top 10

Woensdag 27 januari van 14.30 - 15.00 uur leest de Voorleesbrigade voor in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Kinderen kunnen genieten van de mooiste en nieuwste boeken uit de Prentenboeken Top 10. Na afloop kunnen de boeken natuurlijk ook geleend worden.

top10prenten2016

Gedichtendag

Zaterdag 30 januari wordt de poëzieweek van 13.45 tot 16.00 uur gevierd in de Bibliotheek Schiedam in de Korenbeurs met een kleurrijke poëziemiddag waarin, Schiedammers met verschillende culturele achtergronden, hun dierbare herinneringen aan hun moederland presenteren, zowel in eigen taal als in het Nederlands. Het programma bestaat uit voordrachten van gedichten van vluchtelingen en migranten woonachtig in Schiedam en omgeving en de sprankelende Flamenco muziek van Primos del Norte. In verband met een maximaal aantal plaatsen, moet aangemeld worden. Mail naar mmena@vwmaasdelta.nl

primos del norte fotograaf john brussel

Primos Del Norte. Foto: John Brussel

De grote drie met Gijs van Rij

Gijs van Rij neemt je zondag 31 januari 2016 mee naar de jaren 50 en 60, toen de Grote 3 van het Nederlands cabaret de toon aangaven. Toen het nog stil was op straat als een van hen optrad op de radio of later op TV. Huis-, Tuin- en Keukenliedjes van Willem Parel, Vlaggetjes hoedjes en toeters en Sien, laat ’s zien… en minder bekende nummer van Wim Kan, Wim Sonneveld en Toon Hermans zijn van 14.00 tot 16.00 uur te horen in de Bibliotheek in de Korenbeurs aan de Lange Haven 145 in Schiedam.

platenspeler

Expositie 'Over Schilderen'

Bekijk de expositie “over Schilderen”. op de eerste etage van de Korenbeurs. De werken die hier ten toon gesteld staan, zijn uitgezocht door beeldend kunstenaar Inge van Haastert en afkomstig van het Centrum voor Beeldende Kunst Schiedam. De expo is tot 1 maart 2016 te bekijken tijdens openingsuren.

Laatste week “Hello, what have we here?”

Eind vorig jaar ging de langverwachte film van Star Wars ‘The force awakens’ in première. Op de eerste etage van de Bibliotheek in de Korenbeurs zijn tot en met zondag 31 januari de vitrines gevuld met een verzameling aan boeken, scripts, posters en allerlei gadgets van de Star War reeks.

star wars vitrines

Populairste diensten

 • Wifi

  Gratis draadloos internet
  In de Bibliotheek Schiedam kun je gratis gebruik maken van draadloos internet tijdens de openingstijden.
 • Huisregels

  In de bibliotheek en gebruik pc's
  De Bibliotheek Bibliotheek hanteert huisregels voor het bibliotheekbezoek en gebruik van de pc's en internet.
 • Muziekweb

  De grootste muziekcollectie van Europa.
  Als lid van de Bibliotheek Schiedam kunt u muziek uit de collectie van Muziekweb bestellen.