Week van de Alfabetisering 2018

Logo Week van de Alfabetisering

Beter leren lezen, schrijven en rekenen.

In Schiedam worden diverse taal- en gezondheidsactiviteiten georganiseerd. Doe mee en/of meld je aan!

Over de week van de Alfabetisering

2,5 Miljoen volwassenen in Nederland hebben moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Zij lopen tegen een heleboel problemen aan. Denk aan solliciteren. Een bijsluiter lezen. Geldzaken bijhouden. Met een computer overweg kunnen. Maar ook je kind voorlezen. Dit heeft grote gevolgen op het gebied van geld, werk, gezondheid, opvoeden en gezinsleven.

Hoe meer mensen ervan af weten, hoe meer we (samen) kunnen doen. Daarom organiseert Stichting Lezen & Schrijven van 3 t/m 9 september de Week van de Alfabetisering.

Activiteiten in Schiedam

In Schiedam worden diverse activiteiten georganiseerd in samenwerking met de volgende partners: NME centrum, KomKids, CJG, Home-Start Schiedam, ZEL, fysiotherapie Nieuwland, De Kansenfabriek, Stichting Lezen en Schrijven, Huisartsenpraktijk Damzicht, Taal+ Loket, Seniorenwelzijn, NL Educatie, Stichting Voorlichters Gezondheid, Stichting ABC Zuid-Holland en de Bibliotheek Schiedam.

Op woensdag 5 september wordt om 13.30 uur bij het NME Centrum/GreenKids op de Harreweg voorgelezen aan kinderen met aansluitend een leerzame en creatieve natuur activiteit.

Uiteraard is er op woensdag 5 september ook voorlezen bij Kinderboerderij ’t Hoefblad in het Beatrixpark.

Op donderdag 6 september vindt er een besloten netwerklunch bij de Kansenfabriek plaats voor zorgvereleners en cursisten van de ‘Taal & Gezondheid’ cursus. Daarna is er voor iedereen een mogelijkheid om mee te wandelen met de cursisten naar de voor hun georganiseerde voorlichtingen in de wijk. Je kunt je tijdens deze middag ook aanmelden voor diverse cursussen.

Meer informatie hierover op de website van de bibliotheek. 

Populairste diensten

 • Wifi

  Gratis draadloos internet
  In de Bibliotheek Schiedam kun je gratis gebruik maken van draadloos internet tijdens de openingstijden.
 • Huisregels

  In de bibliotheek en gebruik pc's
  De Bibliotheek Bibliotheek hanteert huisregels voor het bibliotheekbezoek en gebruik van de pc's en internet.
 • Muziekweb

  De grootste muziekcollectie van Europa.
  Als lid van de Bibliotheek Schiedam kunt u muziek uit de collectie van Muziekweb bestellen.