Voorlichtingsfilm

Voorlichtingsfilm Laaggeletterdheid gelanceerd

Tijdens de Week van de Alfabetisering 2013 vond op woensdag 11 september in het theater van de Bibliotheek Schiedam de lancering plaats van de voorlichtingsfilm over laaggeletterdheid die in opdracht van de gemeente Schiedam is gemaakt.

Taalambassadeur Koos Vervoort introduceerde de film aan het publiek. De film toont het verhaal van de Schiedamse taalambassadeur Ab Reijgersberg in zijn strijd tegen laaggeletterdheid.

'Taal is jouw toekomst' (Ab Reigersberg)

Wethouder Werk en Inkomen Mario Stam sprak de wens uit dat de film Schiedammers die moeite hebben met lezen en schrijven stimuleert om over de drempel te stappen en daar iets aan te gaan doen.