Voorlezen aan baby's

BoekStart: voorlezen aan baby's

Baby's die al vanaf het prille begin met boeken in aanraking komen, hebben daar hun hele leven profijt van.

Gratis koffertje én lidmaatschap

Ouders ontvangen bij hun consult bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) een BoekStart-waardebon. Met deze bon kunnen ze een gratis BoekStart-koffertje ophalen in de Bibliotheek Schiedam, met daarin een stoffen boekje en een cd-boekje met liedjes en versjes. Daarnaast krijg het kind een gratis lidmaatschap van de bibliotheek.

De Bibliotheek Schiedam heeft een speciale babyhoek ingericht en wil lezen voor iedereen aantrekkelijk en bereikbaar maken. Daarom is een lidmaatschap van de bibliotheek voor alle kinderen van nul tot en met zeventien jaar gratis. Ouders en kinderen kunnen gebruikmaken van de hele collectie van de jeugdbibliotheek op het Stadserf en vanaf begin 2013 ook in basisschool De Klinker in Noord. Het gaat niet alleen om boekjes of knisperboekjes, maar ook om cd's met meezingliedjes, dvd's en boeken voor ouders.

Voor professionals op kinderdagverblijven en scholen organiseert de bibliotheek regelmatig informatieve bijeenkomsten over (voor)lezen, zoals de BoekStart-avond met Rian Visser.

Het project BoekStart is in Schiedam samen met de Gemeente en het Centrum voor Jeugd en Gezin opgezet.

• Categorie: Nieuws
  • Laatst aangepast: dinsdag, 11 december 2012