Voor altijd jong!

Logo Kinderboekenweek 2016

Kinderboekenweek 2016

Dit jaar staan opa's en oma's centraal tijdens de Kinderboekenweek. Het motto is dan ook: voor altijd jong!

Activiteiten in de bibliotheek

Dit jaar staat de Kinderboekenweek van woensdag 5 tot en met zondag 16 oktober in het teken van opa’s en oma’s. Er zijn leuke dingen te doen voor de hele familie. Want iedereen was ooit jong, ook opa’s en oma’s! Doe mee en ontdek zelf hoe iedereen voor altijd jong kan zijn in de Bibliotheek in de Korenbeurs aan de Lange Haven 145 in Schiedam.

Op woensdag 5 oktober is er van 14.00 – 15.00 uur een muzikale vertelvoorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar door kinderboekenschrijfster Bette Westera en gitarist Diederik van Essel en kunnen kinderen van 14.00 – 16.00 uur proeven en ruiken in Oma’s keuken.

Zaterdag 8 oktober kan je om 16.00 uur met de hele familie uit volle borst meezingen tijdens het kinderboekenweekconcert met het harmonieorkest Sint Radboud, dat onder andere kinderliedjes van Annie M.G. Schmidt speelt.

Op zondag 9 oktober vertelt kinderboekenschrijver en wereldreiziger Arend van Dam van 14.00 – 15.00 uur over spannende verhalen van vroeger en over je familiestamboom (vanaf 7 jaar). Tussen 13.30 en 16.00 uur zijn er leuke technische workshops (vanaf 6 jaar) en om 15.30 uur is er een interactieve theatervoorstelling over de familie Mak (vanaf 5 jaar). Voor papa’s, mama’s, opa’s en oma’s en alle andere mensen, is er een gemeentearchivaris van het aanwezig om je stamboom uit te pluizen dus vergeet je familiegegevens niet mee te nemen en duik in het verleden.

Op woensdag 12 oktober om 14.00 uur wordt het verfilmde boek van Sjoerd Kuyper ‘Mijn opa de bankrover’ vertoond voor kinderen vanaf 6 jaar.

Vanaf 5 oktober tot en met zondag 30 oktober exposeert de Schiedamse fotograaf Gerard van Soest ‘de jeugd van vroeger’ met sfeervolle kinder(portret) foto’s uit de jaren 1970 tot en met 1990. Deze foto’s zijn tijdens de openingstijden van de bibliotheek in de Korenbeurs te bekijken.

De toegang tot alle activiteiten is gratis. Soms is het nodig om aan te melden.

Bekijk de agenda op www.debibliotheekschiedam.nl of vraag in de bibliotheek naar het programma.

Hof in Zuid

Leerlingen van groep 8 van de St. Willibrordus school lezen op 11 oktober van 11.00 tot 11.45 uur voor aan opa´s en oma´s in Hof in Zuid. Gratis toegang met kopje koffie of thee.

Kinderboekenweekgeschenk

De 87-jarige Dolf Verroen schrijft dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk. Hij heeft diverse prijzen gewonnen en is bekend van boeken zoals 'De verschrikkelijke schoolmeester' en 'Slaaf, kindje, slaaf'. Dit boek wordt door de boekhandel gratis weggegeven bij aankoop van minstens 10 euro aan kinder- of jeugdboeken.

Prentenboek

Floor Rieder maakt dit jaar het prentenboek voor de Kinderboekenweek. Zij heeft diverse winnende boeken geillustreerd zoals 'Het Raadsel van alles wat leeft' van Jan Paul Schutten. Dit boek is tijdens de Kinderboekenweek tegen een speciale lage prijs te koop bij de boekhandel. Maar beide boeken zijn natuurlijk ook te leen in alle voorzieningen van de Bibliotheek Schiedam (bekijk de catalogus voor de beschikbaarhweid per locatie en om te reserveren).

voor altijd jong KBW 2016

Media: