VerhalenBieb app

Foto van een vrouw die tijdens het wachten een verhaal uit de VerhalenBieb leest.

Download de app met korte verhalen

Voor iedereen die even een verhaal wil lezen zonder online te gaan, is er nu de VerhalenBieb-app van de Bibliotheek.

De app start met 20 verhalen in de categorieën: humor, spanning, drama en biografie. Iedere maand komt er een nieuw verhaal van bekende en minder bekende auteurs bij, die hiermee een extra podium krijgen. Gebruikers van de VerhalenBieb hebben zo een makkelijke manier om altijd en overal korte verhalen te lezen op smartphone of tablet.

De VerhalenBieb bevat korte verhalen voor volwassenen van zo’n 6.000 woorden, met een pakkend en verrassend plot. Ze zijn in 15 tot 20 minuten te lezen - ideaal voor onderweg, op wachtmomenten of voor het slapen gaan. In de app staan o.a. verhalen van Fiona Rempt (Regendruppels), Herman Brusselmans (De overval), Anne Winkels (Schoonheid) en Jan Bos (GGZ).

Over het thema
Korte verhalen zijn 'hot'. Zo is de bekende auteur van korte verhalen A.L. Snijders, gevraagd een verhalenbundel samen te stellen samen met een staalkaart van korte verhalen uit de Nederlandstalige geschiedenis voor de campagne ‘Nederland Leest’ in november.

Over de app
De VerhalenBieb-app is eenvoudig in gebruik en gratis te downloaden via de App Store of de Google Play Store. Voor het lezen is geen internetverbinding nodig; het gedownloade verhaal wordt opgeslagen op smartphone of tablet. U start het verhaal en de rest volgt vanzelf.

Breed aanbod met 4 apps
De bibliotheken bieden inmiddels een breed en gevarieerd aanbod apps: de VakantieBieb (e-books voor op vakantie), de LuisterBieb (luisteren boeken), de PoëzieBieb (poëzie) en nu dus de VerhalenBieb (korte verhalen): zo is er ‘voor elk wat wils’.