Foto vanaf de eerste etage van de Korenbeurs uitkijkend op de binnentuin

de Bibliotheek in de Korenbeurs

De Korenbeurs is weer van de stad

Vanaf het grandioze openingsweekend van de Bibliotheek in de Korenbeurs, op zaterdag 6 en zondag 7 juni 2015, zijn de deuren van de Korenbeurs zeven dagen per week vanaf 10.00 uur geopend.

Er kunnen boeken worden geleend en teruggebracht, bij koffie, panini en smoothiebar Vol-koren kan je heerlijk lunchen in de binnentuin, op de leestafel liggen de kranten en tijdschriften klaar en bij de loungebedden in de zon hangen koptelefoons met alle denkbare muziek uit de collectie van de Centrale Discotheek Rotterdam, ook zijn er veel werkplekken en snelle WiFi. Vanaf de dag van opening word hier allemaal volop gebruik gemaakt.

De eerste twee weken van opening waren extra feestelijk aangekleed met vele activiteiten voor alle leeftijden. De eerste zondag klonken platen uit de jaren ’50 in de Korenbeurs, Gijs van Rij trapte hiermee de reeks “Muziek in de Bibliotheek’ af. Deze muzikale middag, komt na de zomer elke maand terug.

De expositie ‘Techniek en natuur’ van gastcuratorschap Huib Sneep is onder grote belangstelling geopend en nog te zien tot 26 augustus en een week later verzorgde Huib Sneep de drukbezochte lezing over ‘Wortelen”, waarbij de tuin in de Korenbeurs als hart voor zijn lezing stond.

Er was een intieme literaire talkshow in het atrium met Ernest van der Kwast, Bettine Vriesekoop en Alex Boogers, waarbij uiteraard ook het tafeltennis verleden van de Korenbeurs belicht werd.

Nicole Theeuwes van het Stedelijk Museum Schiedam had een prachtig verhaal over de nieuwe tentoonstelling vol tekeningen “Anything but homeless”.

Jan David Hanrath, mede-eigenaar van de Apple community OneMoreThing, vertelde aan een grote groep Apple-fans (of zij werden fan na de lezing!) hoe het kan dat Apple het grootste bedrijf ter wereld is geworden.

Lulu Swing verzorgde een muzikale middag in de binnentuin van de bibliotheek en voor de kinderen was er theater, werd er voorgelezen en kon en kan geëxperimenteerd worden met de workshops in het Groenlab onder leiding van Miriam Hooijmeijer van de Snoepjestuin. Kortom voor ieder wat wils! Foto's van de openingsweken zijn te vinden op Facebook.

In de zomervakantie staat de Korenbeurs bol van de activiteiten voor jongeren. Kijk in de agenda en ontdek wat er de komende tijd allemaal te doen is.

Online foto's: