Terugblik Kinderboekenweek

Opa Jan en zijn zus Marietje

Waar heb jij van gegriezeld?

Het was een week met toveren met toverstokken en gruwelen van opruimen en schoonmaken in de Bibliotheek Schiedam

De afgelopen Kinderboekenweek ( 4 t/m 15 oktober 2017) stond in het teken van griezelen en toveren. In de voorstellingen 'Kannie Hekse' waren twee heksenzussen voortdurend aan het bekvechten, omdat ze betoverd waren. Ze konden niet ophouden met ruzie maken. Gelukkig maakten 40 kinderen de juiste toverstokken, zodat de betovering verbroken kon worden.

In de voorstelling 'Opa Jan, griezelt ervan' vertelde Opa Jan over zijn hekel aan schoonmaken en opruimen. De kinderen moedigden hem aan om het toch maar te doen, anders zou hij nog vallen over zijn eigen rotzooi. Gelukkig kreeg hij ook hulp van zijn zus Marietje en samen ruimden ze Opa Jan's huisje op. Daarna werd hij ook nog zelf eens goed in de tobbe geschrobt en kwam hij tot de conclusie dat het toch wel fijn is om schoon te zijn.

De griezelboeken in de Jeugdwerkplaats werden gretig meegenomen en een aantal kinderen hebben het aantal ogen in de glazen pot bij Cesant geteld en een heksensoep recept opgeschreven. De uitslag van de winnaars wordt binnenkort bekend gemaakt.

Wil je nog meer griezelboeken lezen of leuke tips voor nieuwe boeken hebben? Neem dan de Kinderboekenweekkrant mee; er liggen nog enkele exemplaren in de Jeugdwerkplaats.

Vanaf 23 oktober zijn er boeken van Opa Jan te leen in de Korenbeurs en jeugdbibliotheek De Klinker.