Zaterdag 9 februari 2013 was de garagesale in Schiedam Noord

Het was afgelopen zaterdagochtend erg druk bij de bibliotheek aan het Bachplein in Schiedam. Tegen de duizend mensen kwamen af op de 'garage sale', waarbij de complete inventaris van de bieb in één dag van de hand werd gedaan.

Iets teruggeven

De vestiging aan het Bachplein in Schiedam-Noord is sinds half december gesloten. Ze wordt vervangen door een aantal kleine dependances. De sluiting van de vestiging is ingegeven door bezuinigingen.

Door de uitverkoop wil de bibliotheek iets teruggeven aan de gemeenschap. "We zijn tenslotte een gesubsidieerde instelling", zegt directeur Karin Visser. "Hiermee kunnen we wat teruggeven aan de inwoners van Schiedam en de opbrengst van de verkoop wordt besteed aan het verbeteren van onze dienstverlening."