Foto van een van de kramen van de natuurmarkt. Foto: Wim van den Berg

Toon Tellegen en Natuurfestival

De Bibliotheek Schiedam heeft deze Boekenweek, waarin het ging om lezen en natuur, op verschillende manieren gevierd.

Toon Tellegen en het wisselend Toonkwintet van Corrie van Binsbergen

Dinsdag 13 maart was er een feestelijke Boekenweekavond met publiekslieveling Toon Tellegen en het wisselend Toonkwintet onder leiding van Corrie van Binsbergen. Een sprookjesachtige avond vol muziek, filosofie en literatuur. De muzikale vertelvoorstelling 'Het geluk van de sprinkhaan' en andere dierenverhalen nam het publiek deze avond mee in een wonderbaarlijke sfeer van weemoed, verlangen, absurde redenaties en feestelijke avontuurlijkheid. Een prachtige en ontroerende avond in het wonderschone decor van de binnentuin van de Korenbeurs.

Toon Tellegen fotos boekenweek 20182Foto's Jan van der Ploeg

Natuurfestival in de Korenbeurs

Zaterdag 17 maart vond er in de Bibliotheek in de Korenbeurs een feestelijk en gevarieerd Natuurfestival plaats. Aan de hand van een prachtige flyer met blokkenschema, ontworpen door Marianne Goudswaard, konden de bezoekers hun bezoek in de Korenbeurs heel makkelijk plannen. In het atrium van de Korenbeurs was een markt opgebouwd met verschillende natuurpartijen uit Schiedam en omgeving die zich presenteerden met hun activiteiten of producten.

Natuurmarkt overzicht fotos boekenweek 2018
Foto's: Wim van den Berg

Aanwezig waren: Wil Twigt van Blijdorp Diergaarde, verschillende medewerkers van NME (Natuur en Milieu Educatie centrum), Mirjam Hooijmeijer van educatieve buurttuin Maasboulevard, wandelcoach Elmie Zandbergen, Carmen Posno met plantverkoop, Peter Achterberg en Alwine van Winsen van ‘Honing met een verhaal’, verschillende medewerkers van  stichting Schiedamse Stadimkers, fossielen en Schelpenkenner Herman Nijhuis, ontwerper Roel Crul met een speelnatuurworkshop voor kinderen en  Amy Gale met een vertelvoorstelling voor kinderen over een verhaal van Toon Tellegen, namelijk ‘De Egel’. Boven in de Korenbeur waren er boeiende lezingen door Fred van der Drift van milieudefensie en groenexpert Huib Sneep.Ondanks de snijdende kou buiten was er een rondleiding langs de Lange haven. En als afsluiter van dit festival werden er 2 prachtige natuurfilms vertoont, namelijk  “A Plastic Ocean” en “Paris: A Wild Story”. Beide films waren beschikbaar gesteld door het Wildlife Film Festival Rotterdam (WFFR).  De film ‘Paris: A Wild Story’ werd ingeleid door een medewerker van het WFFR.

Film De Wilde Stad in Wennekercinema

Op zondag 18 maart is bij het Wennekercinema voor een uitverkochte zaal de natuurfilm ‘De Wilde Stad’ vertoont. Een stadse film die de dynamiek, snelheid, kracht, schoonheid en humor van de natuur in een stedelijke omgeving laat zien. Bij aanvang van deze film was er eerst een inleiding door Rens de Boer van Bureau Stadsnatuur.

boekenweek 2018 banner