Taalvrijwilliger gezocht en gevonden

Logo van de leeslcub 'Makkelijk Lezen'

Voor de Leesclub 'Makkelijk Lezen'

Het is tijd voor Taal!

De vacature 'taalvrijwilliger' is ingevuld.

Eén van de kerntaken van de Bibliotheek Schiedam is om volwassenen te ondersteunen bij het vergroten van hun taalvaardigheden. In de leesclubs 'Makkelijk Lezen' kunnen kleine groepen in een rustig tempo leren om beter te leren lezen.

Voor het begeleiden van de leesclub op maandagmorgen in Wijkcentrum de Erker is de Bibliotheek Schiedam op zoek naar een taalvrijwilliger. De leesclub vindt plaats van 10.00 tot 11.30 uur.

Als taalvrijwilliger vind je het leuk om met taal bezig te zijn. Je werkt graag met mensen, beschikt over inlevingsvermogen, enthousiasme, creativiteit, doorzettingsvermogen en veel geduld.

Bovendien ga je de training voor Taalvrijwilliger volgen of heb je deze gevolgd. De training bestaat uit vier bijeenkomsten en wordt verzorgd door de Stichting lezen & Schrijven.

De bibliotheek vraagt van alle vrijwilligers een Verklaring Omtrent Gedrag. De kosten voor de aanvraag worden door de bibliotheek vergoed. Bij structurele inzet ontvangen vrijwilligers van de bibliotheek een tegoedbon voor een basislidmaatschap van de Bibliotheek Schiedam. Daarnaast worden werkelijk gemaakte reiskosten vergoed.

Voor meer informatie en om je aan te melden als vrijwilliger kun je contact opnemen met:
E-mail: ahoogland@debibliotheekschiedam.nl
Telefoon: 010 714 63 40

De leesclub is een gezamenlijke activiteit van Wijkcentrum de Erker, SWS Welzijn en de Bibliotheek Schiedam.