Achmea Persoonlijkheidsprijs

Taalambassadeur Koos Vervoort wint Achmea Persoonlijkheidsprijs 2012

Taalambassadeur Koos Vervoort uit Schiedam heeft, op Wereldalfabetiseringsdag, de Achmea Persoonlijkheidsprijs 2012 in de wacht gesleept.

De prijs is een van de vier Nationale Alfabetiseringsprijzen, bedoeld voor organisaties en personen die zich bijzonder inzetten om laaggeletterdheid bij jong en oud aan te pakken.

Koos Vervoort gaat als taalambassadeur vaak op pad om mensen (onder andere op scholen en bouwplaatsen en via de media) te vertellen over laaggeletterdheid en ze praktische tips te geven hoe ze dit probleem kunnen bestrijden. Ook heeft hij een boek geschreven over zijn leven getiteld "Dit is pas het begin". Hierin vertelt hij op openhartige wijze over zijn leven als laaggeletterde en de manier waarop hij vooruitgang heeft geboekt.