Start kaartverkoop Piet Paaltjens Parade

Volledig programma online!

De Piet Paaltjens Parade kondigt vandaag haar volledige programma aan. Ook is de kaartverkoop gestart.

Dit najaar eren de Bibliotheek Schiedam en haar partners Piet Paaltjens met een dertiendaags festival. Hij is het mysterieuze alter ego van dichter, predikant én literaire held François HaverSchmidt (1835-1894). 150 jaar geleden werd zijn dichtbundel ‘Snikken en Grimlachjes’ in Schiedam uitgegeven. Tot op de dag van vandaag een veelgelezen én geprezen boek, bekend bij en geliefd door verschillende generaties.

Highlights van het festival
De Piet Paaltjens Parade vindt plaats van 20 oktober t/m 1 november in Schiedam. Arnon Grunberg is groot fan van het werk van Piet Paaltjens. De in New York woonachtige auteur geeft tijdens het festival een lezing in de Bibliotheek in de Korenbeurs (foto) over zijn fascinatie voor de romantische dichtbundel met een donker randje. Twee andere highlights zijn de exclusieve huiskamerconcerten door zanger en componist Jan Rot. Hij werkte mee aan de limited edition Piet Paaltjens Parade CD i.s.m. Excelsior Recordings. Deze is vanaf de start van het festival te koop. Rot draagt voor het eerst zijn nieuwe nummer live voor en wel op een heel bijzondere locatie: Pand Roelants. De voormalige drukkerij en boekhandel waar 150 jaar geleden ‘Snikken en Grimlachjes’ werd uitgegeven en onlangs de nieuwe CD werd opgenomen. Het festival eindigt met een eervol en romantisch slotstuk op Allerheiligen. Bij het graf van François HaverSchmidt op Begraafplaats Yardenhuis Beukenhof dragen Dichter des Vaderlands, Ester Naomi Perquin en de Schiedamse Charlie Dichter voor uit ‘Snikken en Grimlachjes’ en uit eigen werk.

• Categorie: Nieuws
  • Aangepast: maandag, 30 oktober 2017