Saskia Noort

Bestverkopende thrillerauteur

Het boek Koorts werd de afgelopen twaalf maanden ruim 200.000 maal verkocht. Daarmee is Saskia Noort weer de best verkopende thrillerauteur van Nederland.

Koorts {isbn}9789041417664{/isbn} blijft Blauwe maandag {isbn}9789041414649{/isbn} van Nicci French en Gevallen {isbn}9789023464501{/isbn} van Karin Slaughter voor in de thriller Top 60 van de Stichting CPNB van april 2011 tot april 2012. Voor Noort is het de derde keer dat ze de jaarlijst aanvoert. Dat is een record.

De populairste Nederlanderse auteurs zijn vrouwen, of mannen die schrijven onder een vrouwennaam. Suzanne Vermeer is de auteur met de meeste titels in de lijst: zeven. Vermeer was het pseudoniem van de vorig jaar overleden schrijver Paul Goeken. Inmiddels heeft uitgeverij Bruna besloten de reeks met een nieuwe ghostwriter voort te zetten.

Vorig jaar werd de lijst aangevoerd door drie boeken van de Zweed Stieg Larsson, maar de belangstelling voor zijn werk is tanende. De Deen Jussi Adler -Olsen (vijf titels in de lijst) is de populairste Scandinavische auteur.