Ramsey Nasr wint E. du Perron Prijs

Du Perron Prijs voor Ramsey Nasr

Ramsey Nasr heeft op 10 mei jl. de E. du Perronprijs uitgereikt gekregen.

Hij kreeg deze prijs voor zijn dichtbundel Mijn nieuwe vaderlandGedichten van crisis en angst (Link naar item in onze catalogus)

De E. du Perronprijs is een initiatief van de gemeente Tilburg, de School of Humanities van Tilburg University en het Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur. Het is een prijs voor mensen of instellingen die met een cultuuruiting bijdragen aan de muliticulturele samenleving.

De andere genomineerden waren Rachida Lamrabet en Nazmiye Oral. De prijs werd eerder uitgereikt aan onder anderen Marion Bloem, Max Velthuijs, Anil Ramdas en Adriaan van Dis.