Preview Boek en Bal

Lieve Joris gefotografeerd door Ulf Andersen

Haal je kaartje alvast en geniet dubbel!

Op donderdag 6 maart verzorgt de bekende Vlaamse schrijfster Lieve Joris de preview van Boek en Bal Schiedam 2014.

Preview Boek&Bal Schiedam

Deze schrijfster van reisverhalen neemt je, vooruitlopend op Boek&Bal Schiedam op 15 maart, mee op een literaire reis met een lezing over een aantal van haar boeken. 

Lieve Joris

Lieve Joris is vooral bekend om haar werk geïnspireerd op haar reizen door het Midden Oosten, Azië en Afrika. Enkele titels van haar zijn; De poorten van Damascus, Terug naar Congo en haar nieuwste werk Op de vleugels van de Draak. 

Onderaan dit artikel is de link naar het agendapunt van de preview Boek&Bal Schiedam te vinden. 

Boek&Bal Schiedam

Tijdens Boek&Bal Schiedam op zaterdag 15 maart sluit je de BoekenWeek (8 tot met 16 maart) in het teken van reizen in stijl af.  Na het inchecken, begint het avontuur langs de verschillende podia om hier prachtige verhalen van alle windsteken te beluisteren en te bekijken. 

Klinkende namen

Herman Brusselmans, Abdelkader Benali, Sunny Bergman, Arjen Lubach, Marente de Moor, Franca Treur en Bettine Vriesekoop nemen je mee op reis langs spraakmakende boeken, avontuurlijke ervaringen en boeiende documentaires. Verder vind je deze avond een podium waar Joost Onna zijn verhaal zal vertellen over de reis van autoschroot naar Ghana en de ontwikkeling hiervan tot een auto, de Turtle I.

Typhoon en Woorden worden zinnen

Boek&Bal Schiedam is voor alle leeftijden. Productiebedrijf Woorden Worden Zinnen is een laagdrempelig platform voor woordkunst in de breedste zin van het woord, voor zowel jong en oud in een warme setting. Het concept van Wes?! & Ella… biedt podium aan woordkunstenaars met een positieve state of mind. Derek Otte (Pagina Groots / Oorzaken), Lennart Pieters (Speyksessies), Gino van Weenen (Kern / Poetry Slam), Malique (Firma Zintuig), Charlie Dichter (Talent uit Schiedam), Naomi Veldwijk, Van ieder1 en Izzy zullen hun talent op het gebied van poëzie, rap en muziek laten horen. Als hoofdact zal één van Nederlands grote rappers het jongerenpodium beklimmen; Typhoon, onder andere bekend van zijn album Tussen Wind en lucht en de Fakkelbrigade.

Muzikale reis met de Voorleesbrigade

Naast alle literaire reizen biedt Boek&Bal Schiedam ook muzikaal entertainment. Zo neemt de Voorleesbrigade van de Bibliotheek Schiedam neemt je mee op een intieme reis langs de grenzen van literatuur en muziek. Zij worden hierbij begeleid door muzikant Joerie Rook - de drummer van V.O.F de Kunst en zangeres Daisy Cools. Na 23.00 uur zal  het grootste dansfeest van Schiedam losbarsten met een spetterende show van de DJ’s Tim en Faab.

Kaartverkoop

De kaarten voor Boek&Bal Schiedam kosten in de voorverkoop € 17,50, met CJP-, 65+- of bibliotheekpas van de Bibliotheek Schiedam € 15,00 en zijn verkrijgbaar bij: de Bibliotheek Schiedam aan het Stadserf 1, Theater aan de Schie, Boekhandel van Leeuwen en boekhandel Post Scriptum. Op de avond van Boek&Bal Schiedam kosten de kaartjes € 19,50 euro. 

 

Populairste diensten

 • Wifi

  Gratis draadloos internet
  In de Bibliotheek Schiedam kun je gratis gebruik maken van draadloos internet tijdens de openingstijden.
 • Huisregels

  In de bibliotheek en gebruik pc's
  De Bibliotheek Bibliotheek hanteert huisregels voor het bibliotheekbezoek en gebruik van de pc's en internet.
 • Muziekweb

  De grootste muziekcollectie van Europa.
  Als lid van de Bibliotheek Schiedam kunt u muziek uit de collectie van Muziekweb bestellen.