Poppentheatervoorstellingen

Foto van Martin Soeters met de pop Raaf

Voorstellingen voor de hele familie

De Bibliotheek Schiedam is vol van verhalen.

Verhalen in boeken, verhalen die mensen aan elkaar vertellen, verhalen in muziekstukken of bijvoorbeeld verhalen in theatervoorstellingen. De Bibliotheek Schiedam organiseert vanaf maart een prachtige nieuwe reeks met verhalen voor kinderen in samenwerking met poppenspeler Martin Soeters. Martin speelt met zijn poppen verhalen uit klassieke kinderboeken en eigen geschreven producties.

Martin Soeters

Martin Soeters maakt jeugdtheater met poppen. Sinds 1991 speelt hij in theaters en op scholen voorstellingen voor kinderen. Momenteel speelt hij de voorstellingen: ‘Raaf op reis’, ‘Liduina’, ‘Raaf geen kip’ en ‘Held’. Deze laatste voorstelling is een productie van de Stichting Heldhaftig. Vanaf deze zomer heeft Martin voor het eerst een straattheateract De Stadsomroepers. Na de zomer komt Martin met de productie ‘Ik kom je opeten!’ naar het boek van Tony Ross. Daarnaast geeft Martin les in poppenspel en schrijven en schrijf hij teksten voor theatergezelschappen. Martin heeft aan veel schooltelevisieprogramma’s zijn medewerking verleend, zoals ‘Huisje Boompje Beestje’, ‘Koekeloere’, ‘Leesdas, Letterdas Boekentas’en ‘Ik Mik Loreland’.

Combikaarten voorstelling en ontbijt

De poppentheatervoorstellingen worden gespeeld op de eerste zondag van de maand in de Korenbeurs van 11.00 – 11.30 uur. Toegang voor de voorstelling bedraagt € 2,50 per persoon. Indien u voor de voorstelling gezellig wilt ontbijten, dan kan dit vanaf 10 uur bij Césant in de Korenbeurs. Ontbijt én voorstelling kost € 7,50 per persoon. Losse kaarten voor de voorstelling of combikaarten kunt u reserveren in het agendapunt van de betreffende voorstelling.

Data en voorstellingen

Zondag 5 maart Raaf op Reis

In “Raaf op reis” speelt Martin samen met Raaf, bekend van het schooltelevisieprogramma Huisje Boompje Beestje, een fantasievolle voorstelling. Raaf moet op reis om een nieuw verhaal te vinden. Hij ontmoet nieuwe vrienden en komt voor allemaal uitdagingen te staan. Deze voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Zondag 2 april Liduina

Poppenspeler Martin Soeters neemt je mee naar de Middeleeuwen waar hij als een moderne sprokenspreker een verhaal vertelt. Het verhaal van Liduina die later heilig zal worden verklaard en dat van Jan, door wiens ogen we een beeld krijgen van de tijd waarin ze leven. In een simpel maar ingenieus decor met landkaarten, poppen, muziek, visioenen en ridders wekt Martin met veel humor deze tijd tot leven. Deze voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Zondag 7 mei Mannetje Nies

Martin Soeters speelt de voorstelling Mannetje Nies uit de populaire Gouden Boekjes reeks. Het gaat over een voddenman. Een wat? Ja, een voddenman, en als hij niest gebeuren er de vreselijkste dingen. De grote boze hond miauwt ineens als een poesje en waar zijn de vlechtjes van Marieke? Als dat maar weer goedkomt! Deze voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Zondag 1 oktober Ik kom je opeten!

In het kader van de Kinderboekenweek heeft Martin Soeters speciaal de voorstelling ‘Ik kom je opeten!’ van het boek van Tony Ross gemaakt. Een eng monster uit het heelal gaat met zijn ruimteschip op zoek naar Bennie, om hem op te eten. Onderweg verslindt hij o.a. een planeet en enkele sterretjes. Verrassend is het einde: als hij uiteindelijk tevoorschijn komt en Bennie wil bespringen, blijkt hij nog kleiner dan een lucifer te zijn. Deze voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Zondag 5 november Liselotje

Ook Martin kent een meisje dat woont in een paleisje in een land hier ver vandaan waar heel veel paleisjes staan. Prinses Liselotje beleeft kleine avonturen, gaat logeren bij oma, kamperen met een tent of gaat op het potje. Haar vader, de koning, wil dat allemaal ook. Een voorstelling gebaseerd op de boeken over Liselotje van Ron Schröder & Marianne Busser. Deze voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Kaarten reserveren kan via onderstaande agendapunten.

Media: