Overzicht week 51

Foto van de vorige editie van Woorden Worden Zinnen in de Korenbeurs. Foto: Willem de Kam

14 tot en met 20 december 2015

Star Wars expo, Startrooper in de Korenbeurs, Woorden Worden Zinnen, Muziek met Gijs van Rij, Workshop e-books lenen

Workshop e-books lenen

Dinsdag 15 december vindt van 14.00 – 15.00 uur de gratis workshop ‘E-books lenen’ plaats in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Bibliotheekleden krijgen hier hulp bij het lenen van de duizenden e-books die bibliotheekleden gratis kunnen lenen op de tablet, e-reader of telefoon. Er is een maximaal aantal deelnemers. Zodoende is aanmelden nodig. Mail naar ahoogland@debibliotheekschiedam.nl.

“Hello, what have we here?”

Woensdag 16 december gaat de langverwachte film van Star Wars ‘The force awakens’  in première. In de Bibliotheek in de Korenbeurs is vanaf deze woensdag een verzameling aan boeken, scripts, posters en allerlei gadgets van de Star War reeks te zien, die beschikbaar zijn gesteld door een fanatieke verzamelaar. Tot en met 31 januari 2016 zijn de vitrines gevuld met van alles uit deze legendarische films.

Zaterdag 19 december wordt de Bibliotheek in de Korenbeurs tussen 12.00 en 16.00 uur zelfs bezocht door een echte Startrooper en je kan nog met hem op de foto ook! Charly de Jonge uit Schiedam is lid van de wereldwijde kostuumclub The 501st Legion/ Deze club heeft wereldwijd 8000 leden en is de enige door Disney en Lucasfilm goedgekeurde organisatie als het gaat om het dragen van kostuums uit deze reeks.

Star Wars 1858d5a5e2670ebd55ebeb18538d1a33

Woorden Worden Zinnen

Donderdagavond 17 december is de Bibliotheek in de Korenbeurs het domein van de woordkunstenaars van Woorden Worden Zinnen. Vanaf 19.30 beklimmen zij het podium en laten zij alle aanwezigen genieten van dichtkunst, spoken word, poëzie, en zang. Ook leerlingen van het Lentiz LIFE College treden op. Zij hebben workshops gevolgd om hun talenten op het gebied van woordkunst te ontdekken en verder te ontwikkelen, iedereen kan hier tijdens de optredens van meegenieten. Kaarten à 5 euro (50% korting met CJP- of bibliotheekpas) zijn aan de deur te koop.

wwz 17 dec 2015

Gijs van Rij in kerstsferen

Zondagmiddag 20 december om 14.00 uur dompelt Gijs van Rij je onder in de kerstsfeer. Bekende en minder bekende kerstliederen, muziek met soms een heel verrassende orekstratie, of liedjes uitgevoerd door mensen van wie je dat helemaal niet zou verwachten. Ze komen allemaal aan bod. Schuif lekker tegen de platenspeler aan en laat je op de klanken van Gijs meevoeren door het witte wonderland.

gijs van Rij

Expositie

Ook deze week is de expositie met Nicole Theeuwes als gastcurator tijdens openingsuren op de eerste etage van de Korenbeurs te bezichtigen. Deze tentoonstelling heeft Theeuwes samengesteld uit de collectie werken van het Centrum voor Beeldende Kunst Schiedam.

Bekijk het volledige agendaoverzicht met het aanbod voor de komende tijd.