Overzicht week 3

Maandag 18 t/m zondag 24 januari 2016

Voorlezen, exposities, Geluid uit Zuid, kunstlezing, boekpresentatie

Cursus Internet voor gevorderden

Maandag 18 januari gaat de cursus ‘ Internet voor gevorderden’ van start in de Bibliotheek in de Korenbeurs. In vier lessen leren deelnemers hun web op het web te vinden. Kosten bedragen € 35,-, leden van de Bibliotheek Schiedam betalen € 30,00. Aanmelden is nodig. Mail ahoogland@debibliotheekschiedam.nl of bel 010 714 63 00.

Elke woensdag voorlezen

Elke woensdagmiddag leest De Voorleesbrigade voor uit de mooiste, leukste en meest spannende prentenboeken, die geschikt zijn voor 4- tot 8 jarigen. Van 14.00 - 14.45 uur in de Bibliotheek in de Korenbeurs.

voorlezen bieb

Geluid uit Zuid – Ik denk me blij

Woensdag 20 januari om 19.30 uur treedt het koor 'Geluid uit Zuid' op in de Bibliotheek in de Korenbeurs met een voorstelling over het kleine lief en leed, inclusief korte verhaaltjes en gedichten van koorleden uit Schiedam Zuid. De toegang is gratis.

Ik denk me blij

Kunstlezing: Is een idee kunst?

Wil je het verschil weten tussen Conceptual Art, Performance, Body Art en Land Art? Kom dan naar de lezing van kunstdocent Jules van der Vuurst de Vries op donderdag 21 januari in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Kaarten à vijf euro per stuk zijn verkrijgbaar in de Korenbeurs, bij het Stedelijk Museum Schiedam en aan de deur.

Boekpresentatie: Nieuwe mandala kleurcreaties

vrijdag 22 januari om 15.30 uur presenteert de Schiedamse Greetje Molenaar haar boek ‘Nieuwe mandala-kleurcreaties’. Zij vertelt hoe haar nieuwe mandala boek tot stand is gekomen, voortkomend uit haar twintig jaar lange ervaring in het maken van mandala’s.

mandala greetje

Expositie 'Over Schilderen'

Donderdag 14 januari is de expositie “over Schilderen” geopend. De kunstwerken die op de eerste etage van de Korenbeurs ten toon gesteld staan, zijn uitgezocht door beeldend kunstenaar Inge van Haastert. Hiervoor heeft zij gekozen uit werken die afkomstig zijn van het Centrum voor Beeldende Kunst Schiedam. De expo is tot 1 maart 2016 te bekijken tijdens openingsuren.

“Hello, what have we here?”

Eind vorig jaar ging de langverwachte film van Star Wars ‘The force awakens’ in première. Op de eerste etage van de Bibliotheek in de Korenbeurs zijn tot en met 31 januari 2016 de vitrines gevuld met een verzameling aan boeken, scripts, posters en allerlei gadgets van de Star War reeks. Deze zijn beschikbaar gesteld door een fanatieke verzamelaar.