Overzicht week 11

Foto van de Bibliotheek in de Korenbeurs tijdens de Boekenweek 2016

Maandag 14 t/m zondag 20 maart 2016

Start cursus computerbasisvaardigheden, schrijfcafé, voorlezen, Koren onder de molens, leeskringen opzetten, kunstlezing

Cursus computer basisvaardigheden

Dinsdag 15 maart gaat de cursus ‘Computerbasisvaardigheden van start. In vier lessen worden de basisbeginselen van de computer doorgenomen en maken deelnemers kennis met het tekstverwerkingsprogramma ‘Word’ en wordt geoefend met de muis en het toetsenbord.

De cursus kost € 30,-, leden van de Bibliotheek Schiedam en van Seniorweb betalen € 25,-.

De cursus wordt in de Bibliotheek aan de Korenbeurs aan de Lange Haven 145 gehouden. Aanmelden is hier mogelijk of bel 010 714 63 00.

computer

Schrijfcafé

Het schrijfcafé is een begrip in de regio en wordt nu ook in de Bibliotheek in de Korenbeurs gegeven. Woensdag 16 maart van 10.15 – 12.15 uur kunnen mensen die graag creatief schrijven, of dit eens willen proberen meedoen met de schrijfopdrachten die auteur Liesbeth Mende en docent creatief schrijven Carla Scheepe geven. Deelname kost € 12,50. Kijk voor meer informatie over het schrijfcafé op eigenwijzewoorden.nl.

schrijfcafe kb

Voorlezen

Elke woensdagmiddag leest De Voorleesbrigade voor uit de mooiste, leukste en meest spannende prentenboeken, die geschikt zijn voor 4- tot 8-jarigen. Van 14.30 - 15.00 uur in de Bibliotheek in de Korenbeurs.

voorlezen bieb

Open dag Basisschool De Klinker

Woensdag 16 maart is het open dag in Daltonbasisschool De Klinker. Ook de Jeugdbibliotheek in De Klinker, die toegankelijk is voor iedereen, is geopend van 8.30 - 17.00 uur. Loop binnen omvragen te stellen, te lenen, terug te brengen of uw kind in te schrijven bij de Bibliotheek Schiedam. Basis lidmaatschap is tot 18 jaar gratis.

hallo wereld klinker

Koren onder de molens

Woensdag 16 maart om 20.00 uur zingt het koor uit Groenoord ‘Alles is liefde’. Na acht weken repeteren onder leiding van dirigent Jirre Stoutjesdijk, is het koor klaar om op te treden. De première vond plaats op 12 maart, gelukkig is het koor nog een keer te horen in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Er wordt gezongen over de liefde voor je kind, over de man waarmee je al zo lang getrouwd bent en over een hond. Tussendoor leest de Voorleesbrigade voor uit verhalen over liefde. Liefde die niet perfect hoeft te zijn, zolang het maar echt is! De toegang is gratis.

korenonderdemolensnoord

Informatiebijeenkomst ‘Leeskring opzetten’

Donderdag 17 maart van 10.15 – 12.00 uur geeft Stichting Senia advies over het opzetten van een leeskring. In een leeskring worden boeken gelezen en daarna besproken. Iedereen kan er eentje opzetten maar hoe pak je dit precies aan? Stichting Senia ondersteunt en adviseert hierover in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Deze informatiebijeenkomst is gratis.

leeskring

Kunstlezing Verzamelen

Het Stedelijk Museum Schiedam heeft de afgelopen vijftien jaar verschillende werken aan de collectie van de stad Schiedam toegevoegd. Wat verzamelt het museum wel en wat niet? Hoe wordt er verzameld of aangekocht? En hoe werken schenkingen en bruiklenen? Conservator Colin Huizing van het Stedelijk Museum Schiedam vertelt hierover tijdens deze kunstlezing in de Bibliotheek in de Korenbeurs aan de Lange Haven 145 in Schiedam. De inloop start om 19.30 uur. De lezing om 20.00 uur. Deelname kost € 5,-, kaarten zijn ook aan de deur te koop.

afbeelding voor kunstlezing verzamelen

De Brug gesloten van 18 tot en met 23 maart

In verband met verbouwing is de Bibliotheek in De Brug, onder de Heijermansflat aan het Heijermansplein 35 gesloten van vrijdag 18 tot en met woensdag maart 2016. Daarna is de Bibliotheek in de Brug weer geopend volgens de openingsuren.

brug gesloten afbeelding logo

Expositie ‘Licht verbindt’

de expositie ‘ Licht verbindt’ is samengesteld door de gastcuratoren Rita van der Eijk en Ineke van den Boom van Stichting Meredia. De kunstwerken zijn afkomstig van het Centrum voor beeldende Kunst Schiedam. Ook zijn er, onder het motto 'Licht verbindt', werken van deelnemers aan workshops en andere activiteiten van Stichting Meredia te bekijken. De expositie is tot woensdag 13 april gratis toegankelijk tijdens de openingsuren van in de Bibliotheek aan de Korenbeurs.

Meredia dialoog