Opening Korenbeurs

Foto van de Korenbeurs aan de Lange Haven 145

Vanaf zaterdag 6 juni 2015, 10.00 uur

Zaterdag 6 juni om 10.00 uur opent de Bibliotheek Schiedam vol trots de deuren van de Korenbeurs aan de Lange Haven 145.

Vanaf die dag zijn de Bibliotheek in de Korenbeurs, naar het ontwerp van architect hanrath, en panini, koffie en smoothiebar Vol-koren zeven dagen per week geopend.

Ontdek de Korenbeurs

Vanaf opening is er elke dag vanaf 10.00 uur de mogelijkheid om de Korenbeurs te verkennen, de binnentuin te bewonderen en een kopje vers gebrande koffie, een smoothie of rijk belegde panini te nuttigen bij horeca-partner Vol-koren. Ook zijn er werkplekken met prachtig uitzicht over Schiedam, gratis WiFi, werkcomputers, het spiegelhuisje en workshops voor kinderen in het Groenlab en ligt de leestafel elke dag vol met de nieuwste kranten en tijdschriften. Daarnaast is er uiteraard de collectie boeken, dvd’s, games en blu-rays voor alle leeftijden. 

Feestelijk openingsprogramma

Speciaal voor de opening op zaterdag 6 juni, heeft Ballet- en Dansstudio Schiedam een dansvoorstelling gemaakt die om 12.00 uur op de Dam wordt opgevoerd. Ook na de opening op zaterdag 6 juni blijft het feest. Van 7 tot en met 19 juni worden in de Korenbeurs verschillende evenementen georganiseerd. Onder andere een talkshowavond over de herinneringen aan de Korenbeurs met bekende schrijvers, een kunstlezing, een lezing over Apple, kindertheater, een muziekmiddag, voorleesmiddagen en een lezing over het groen in de Korenbeurs door Huib Sneep, staan op het programma. Bekijk het agenda-overzicht voor meer informatie over de programmering. 

 

abri klein concept

Media:

Online foto's:

Populairste diensten

 • Wifi

  Gratis draadloos internet
  In de Bibliotheek Schiedam kun je gratis gebruik maken van draadloos internet tijdens de openingstijden.
 • Huisregels

  In de bibliotheek en gebruik pc's
  De Bibliotheek Bibliotheek hanteert huisregels voor het bibliotheekbezoek en gebruik van de pc's en internet.
 • Muziekweb

  De grootste muziekcollectie van Europa.
  Als lid van de Bibliotheek Schiedam kunt u muziek uit de collectie van Muziekweb bestellen.