Ook in de scholen

Screenshot promotievideo Beste bibliotheek van Nederland 2017 - de Bibliotheek Schiedam - Kindergemeenteraad Schiedam

Nog twee weken om te stemmen!

Stem ook op de groenste en misschien wel de Beste bibliotheek van Nederland!

De Bibliotheek Schiedam is genomineerd als Beste Bibliotheek van Nederland 2017!

Tot en met dinsdag 28 februari kan iedereen online zijn stem uitbrengen. Op een aantal plekken in de stad staan ook stembussen, waar een stembiljet kan worden ingevuld. Stem ook op de Bibliotheek Schiedam! De groenste én misschien ook wel de beste van Nederland, die ook op scholen bijdraagt aan taalontwikkeling en leesplezier met de Bibliotheek op school op de 29 Schiedamse basisscholen.

In alle Schiedamse basisscholen

In januari 2017 opende de Bibliotheek op school in Basisschool de Violier. Hiermee hebben 29 basisscholen in Schiedam een eigen speciale schoolbibliotheek waarin de ruim 7.000 Schiedamse kinderen al vroeg het plezier van lezen ontdekken.

De Bibliotheek op School levert een heel programma voor de kinderen, onder andere een mooie collectie boeken die afgestemd is op de kinderen en die zij op school kunnen lezen, ook worden er leescoördinatoren binnen de scholen opgeleid, worden speciale activiteiten georganiseerd en wordt veel aandacht geschonken aan taalvaardigheid. Samen met de scholen wordt taalontwikkeling, leesbevordering en digitale geletterdheid gestimuleerd.

Dit gebeurt ook in het Voortgezet Onderwijs in het Lentiz LIFE college en met klassenbezoeken van de andere middelbare scholen. Voor kinderen tot 18 jaar is het basislidmaatschap van de Bibliotheek Schiedam gratis!

Stem op de Bibliotheek Schiedam op: www.debibliotheekschiedam.nl/thema/beste-bibliotheek-van-nederland

Over de verkiezing van de Beste Bibliotheek van Nederland

Van alle 168 bibliotheken die er in Nederland zijn, worden er per jaar zes genomineerd die kans maken om gekozen te worden als Beste van Nederland.

Dit jaar zijn dit de Bibliotheek Alphen aan den Rijn (Rijn en Venen), de Bibliotheek Den Helder, de Bibliotheek Oosterhout (Theek 5), de Bibliotheek Wijchen, de Bibliotheek Winschoten en dus ook de Bibliotheek Schiedam. Wie zich uiteindelijk de Beste van Nederland mag noemen wordt bepaald door verschillende mystery guests en de hoeveelheid stemmen die elke bibliotheek krijgt. De winnaar wordt tijdens het Nationale Bibliotheekcongres op dinsdag 14 maart 2017 bekend gemaakt.

Media: