Nederland Leest 2017

Foto campagne Nederland Leest

De toekomst: Robotica

November is de maand van Nederland Leest: de grootste leesbevorderingscampagne van de openbare bibliotheek.

Het thema? Robotica! Een eeuw geleden werden ze al voorspeld, maar de robots komen er nu echt aan. In groten getale. Waar eindigt dit? Een zonnige toekomst of is dit juist het begin van het einde van de mens? Vooralsnog is het voer geweest voor veel schrijvers en filmmakers.

Praat in november in de Bibliotheek Schiedam mee over robotica en krijg het boek ‘Ik, robot’ cadeau. Het jaarlijkse cadeau van de Bibliotheek Het thema van Nederland Leest is ‘robotica’. Het boek dat bezoekers van de Bibliotheek Schiedam in november gratis kunnen krijgen is ‘Ik, robot’ van Isaac Asimov. Let op: zolang de voorraad strekt.

‘Ik, robot’ is een futuristische vertelling rond een robotpsycholoog in 2057, die terugblikt op haar leven. Op Schiedamse scholen wordt ook gelezen over robotica. Leerlingen van 10 t/m 14 jaar ontvangen het boek ‘Cyberboy’ van Tanja de Jonge.

Activiteiten In de maand november zijn er allerlei gave, futuristische én gezellige activiteiten in de Bibliotheek Schiedam in het kader van Nederland Leest én de Week van de Mediawijsheid. Hieronder het aanbod, voor jong en oud.

• Zondag 5 november - Biblioscoop voor volwassenen I, Robot (12+): aanvang 14.00 uur.
  • Woensdag 8 november - Biblioscoop voor kinderen Wall-E (Alle leeftijden): aanvang 14.00 uur.
  • Woensdag 15 en 22 november - Scratch: leren programmeren (10+) Aanvang 14.00 uur. Aanmelden via de website.
  • Zaterdag 18 november - SuikerZoet FilmFestival: Robotica Bicentennial Man (6+): aanvang 14.00 uur.
  • Woensdag 29 november - LEGO Robots: bouw en programmeer (7+) Aanvang 13.30 en 15.30 uur. Aanmelden via de agenda op de website van de Bibliotheek.

Voor informatie over de landelijke campagne kijkt u op de website van Nederland Leest.

Media: