Nationale Voorleeswedstrijd

Foto van de Schiedamse voorleeskampioenen.

En de winnaar is..

Jessie Bakker uit groep 8 van de Sint Jozefschool won de Schiedamse voorronde. Voor de tweede keer!

Woensdag 8 februari werd tijdens de lokale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd gestreden om de titel ‘Beste voorlezer van Schiedam”. Winnaar van deze Schiedamse voorronde is Jessie Bakker uit groep 8 van de St. Jozefschool. Voor de tweede maal op rij want vorig jaar werd zij ook voorleeskampioen van Schiedam!

“Jessie las een indringend fragment uit “Gips” van Anna Woltz, prachtig voor”, aldus de jury, bestaande uit: Anique van Baarle, lid van de Voorleesbrigade, Kathy Huitema, verslaggeefster bij het Nieuwe Stadsblad en Iris Coster van de Bibliotheek Schiedam.

Ook de voorleeskampioenen van basisscholen De Taaltuin, Gravin Aleidaschool, Sint Jan School, de Singel, St. Willibrordusschool, Sint Bernardusschool, Loep, De Regenboog en De Violier streden om de titel: “Beste voorlezer van Schiedam”. De kampioenen uit de groepen 7 en 8 lazen een fragment uit hun favoriete jeugdboek voor.

Na deze spannende voorronde gaat winnares Jessie Bakker gaat door naar de kwartfinale in het bibliotheektheater in Rotterdam. De winnaar van deze kwartfinales leest in april voor tijdens de provinciale ronde in het Bibliotheektheater van Rotterdam. Uit elke provincie gaat uiteindelijk één kandidaat door naar de landelijke finale in mei in Utrecht.

voorleeswedstrij 2017