Nationale Voorleesdagen Feest

Foto van Rik Rikken en kinderen.

Terugblik op een geslaagde middag.

Woensdagmiddag 14.00 uur. Rik Rikken staat klaar om zijn eerste poppentheatervoorstelling te beginnen.

Vol verwachting zitten een hoop kinderen te popelen om te weten wat er zal gaan gebeuren. Rik gaat op reis en komt allerlei dieren tegen in de jungle. De kinderen joelen met hem mee, worden nat gespat door een krokodil, kijken bewonderend naar een mooie vliegshow van libellen en lachen om het gespring van vader en zoon kikker. Daarna kunnen ze hun eigen krokodil knutselen bij Juffrouw Klieder en Klodder of dieren op een stokje maken bij de knutseltafel van Komkids. Boeken omver gooien met een bal of dieren memory spelen, het kan allemaal tijdens het Voorleesfeest de bibliotheek.

Voor kinderen, die geen genoeg kunnen krijgen van alle mooie verhalen, is er de Voorleesbrigade. Om 15.15 uur begint de tweede poppentheatervoorstelling die nog meer publiek trekt dan de eerste maar om 16.00 uur is het feest afgelopen. Tijd om te gaan slapen voor sommige kleintjes, die nauwelijks meer op hun benen kunnen staan.

Een geslaagde middag met tevreden ouders, gelukkige kinderen en ook bezoekers, die het maar wat leuk vinden dat er zulke activiteiten in de bibliotheek plaatsvinden.

Online foto's: