Nationale Voorleesdagen

Afbeelding van de nationale voorleesdagen met onder andere een geitje erop.

Voorlezen is leuk!

Voorleesdagen met jeugdtheater in De Klinker en Voorlezen in de Korenbeurs.

Voorlezen aan peuters en kleuters is leuk én belangrijk: het vergroot de woordenschat en geeft een voorsprong op school. Van woensdag 27 januari t/m zaterdag 6 februari wordt hier landelijk aandacht aan besteed tijdens de Nationale Voorleesdagen, zo ook in de Bibliotheek Schiedam.

Jeugdtheater in De Klinker

Woensdagmiddag 27 januari spelen de Mammies een interactieve theatervoorstelling 'Oma en Liesje naar de kinderboerderij' voor kinderen van 2 t/m 6 jaar in de (jeugd)bibliotheek in De Klinker aan de Bernhard IJzerdraatsingel 1. Klik hier voor meer informatie over deze voorstelling en om gratis kaartjes te downloaden.

Voorlezen uit de Prentenboek top 10

Woensdag 27 januari en woensdag 3 februari van 14.30 - 15.00 uur leest de Voorleesbrigade voor in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Kinderen kunnen genieten van de mooiste en nieuwste boeken uit de Prentenboeken Top 10. Na afloop kunnen de boeken natuurlijk ook geleend worden.

Daarnaast wordt het beste prentenboek van 2016 'We hebben er een geitje bij' ook op diverse kinderopvanglocaties en scholen voorgelezen.

top10prenten2016

Gratis inschrijven en een knuffeltje cadeau

Kinderen lenen tot 17 jaar gratis met het basislidmaatschap. Inschrijven is voor jeugdleden ook gratis en tijdens de nationale voorleesdagen krijg je ook nog een schattig geitenknuffeltje cadeau!

Handige voorleestips

En kijk ook eens op de website van de Nationale Voorleesdagen voor handige voorleestips of doe mee met de verkiezing van het Beste Babyboekje 2016.

voorleesdagenfeest

Media: