Misschien wel de beste?

Afbeelding van een bladerachtergrond met een plectrum met de daarop de tekst: laat je stem horen, stem op de Bibliotheek Schiedam.

In februari kon er gestemd worden.

De Bibliotheek Schiedam is genomineerd als Beste Bibliotheek van Nederland 2017!

Van woensdag 1 tot en met dinsdag 28 februari 2017 kan iedereen online of in Schiedam met een stembiljet zijn stem uitbrengen. Stem ook op de Bibliotheek Schiedam! De groenste én misschien ook wel de beste van Nederland!?

Mystery guests en stemmen

Van alle 168 bibliotheken die er in Nederland zijn, worden er per jaar zes genomineerd die kans maken om gekozen te worden als Beste van Nederland. Wie zich uiteindelijk de Beste van Nederland mag noemen, wordt bepaald door verschillende mystery guests die de bibliotheken bezoeken en de hoeveelheid stemmen die elke bibliotheek krijgt. De winnaar wordt tijdens het Nationale Bibliotheekcongres op dinsdag 14 maart 2017 bekend gemaakt.

Overal in Schiedam dichtbij huis

In Schiedam is de bibliotheek in de hele stad te vinden; in het centrum met de openbare bibliotheek in de monumentale Korenbeurs met horeca en binnentuin en in de wijken bij de samenwerkingspartners in De Erker, De Nieuwe Harg, De Brug, Hof in Zuid en Basisschool de Klinker. In deze bibliotheken wordt gratis wifi aangeboden, zijn werkplekken, een leestafel met tijdschriften en collectie en worden evenementen, vaak in samenwerking met andere Schiedamse partijen, georganiseerd. Dankzij een eigen vervoersdienst kan in elke bibliotheekvoorziening geleend en ingeleverd worden en zijn reserveringen snel op de gewenste plek.

Een leven lang groeien bij de bibliotheek

Ouders krijgen bij inschrijving van hun baby het gratis BoekStartkoffertje vol leestips om het plezier van (voor)lezen al op jonge leeftijd te ontdekken. Ook in de Kinderopvang is er aandacht voor (voor)lezen. Dit loont want kinderen die veel en met plezier lezen, worden later beter in taal.

In de Schiedamse scholen

In 29 Schiedamse Basisscholen ontdekken ruim 7.000 kinderen het plezier van lezen met een eigen collectie van de Bibliotheek op school. Ook wordt hier gewerkt aan taalontwikkeling, leesbevordering en digitale geletterdheid, wat ook in het Voortgezet Onderwijs gebeurt in het Lentiz LIFE college en met klassenbezoeken van de andere middelbare scholen. Voor kinderen is het basislidmaatschap van de Bibliotheek Schiedam tot 18 jaar gratis.

Cursussen, workshops, tentoonstellingen en lezingen

Mensen die nog beter Nederlands willen leren lezen en schrijven, kunnen terecht bij het Taal+ Loket of kunnen meedoen met één van de leesclubs ‘Makkelijk lezen’. Voor wie zijn digitale vaardigheden bij wil spijkeren, zijn er diverse cursussen, workshops en inloopspreekuren. En ook tijdens lezingen, tentoonstellingen en andere activiteiten in de bibliotheek kan iedereen zijn kennis verrijken.

Bekijk de agenda en Facebook waar het uitgebreide aanbod aan activiteiten, cursussen en workshops van de Bibliotheek Schiedam te vinden is.

Media: