LuisterBieb-app

Foto van een smartphone

Met nu ook 'Het diner' van Herman Koch

De Bibliotheek heeft de LuisterBieb-collectie uitgebreid met nieuwe literaire luisterboeken en hoorcolleges.

Er is voor elk wat wils: of je nu wilt wegdromen bij een goed boek, je kennis wilt opschroeven met een hoorcollege, je kind wilt laten voorlezen of wilt luisteren voor je lijst. Op dit moment zijn er meer dan 25.000 vaste luisteraars die gebruik maken van de 250 luisterboeken. De collectie is gratis voor iedereen te beluisteren. In de loop van 2014 zal een deel van de collectie van de LuisterBieb alleen door leden van de Bibliotheek te beluisteren zijn.

De collectie is gevarieerd: zo spreekt Herman Koch zelf zijn populaire roman Het diner in en zijn diverse colleges van Maarten van Rossem te beluisteren. Maar op het menu staan ook: bestsellers van Esther Verhoef, Simone van der Vlugt, Saskia Noort, Arnon Grunberg, Arthur Japin én Inferno, de nieuwste van Dan Brown. Verder zijn er kinderboeken van o.a. Francine Oomen, Nijntje de musical van Ivo de Wijs, Kikker vindt een vriendje van Max Velthuijs en voor jongvolwassenen De hongerspelen van Suzanne Collins.

Hoe werkt het

De app ziet eruit als een afspeelapparaat (player), met daarin geïntegreerd een Luisterboekbibliotheek, reviewmogelijkheid en social media. Je kunt de player naar eigen behoefte instellen. Voor het beluisteren van de LuisterBieb-app is geen internetverbinding nodig. Je downloadt eenmalig je luisterboek, daarna kun je luisteren wanneer en waar je wilt. De luisterboeken worden namelijk opgeslagen in de app op je smartphone of tablet. Downloaden kan via de App Store of via Google Play.

'Luisteren voor je lijst'

De Bibliotheek introduceert samen met middelbare scholen het concept 'luisteren voor je lijst'. Het biedt leerlingen de mogelijkheid om ook boeken voor hun lijst te beluisteren. Daarvoor heeft de Bibliotheek een lijst samengesteld en de titels daarop ingekocht. Via hun smartphone of tablet luisteren leerlingen op die momenten dat hun oren beschikbaar zijn (van/naar school, tijdens het sporten, tijdens klusjes etc.). Na de herfstvakantie is een aantal middelbare schoolklassen met 'luisteren voor je lijst' van start gegaan.