Kinderboekenweek 2013

Logo Kinderboekenweek Klaar voor de start

Kinderboekenweekfeest

Het is Kinderboekenweek! Op woensdagmiddag 9 oktober zijn alle kinderen welkom bij het Kinderboekenweekfeest!

Zoek je sportschoenen op en begin met trainen! Het wordt een sportieve Kinderboekenweek dit jaar. Het thema is "Klaar voor de start! De Bibliotheek Schiedam organiseert een groot feest voor kinderen vanaf 4 jaar.

In het kort:

Er is veel te doen; een poppenkastvoorstelling van Haas voor de kinderen vanaf 4 jaar. René van der Velde, de schrijver van de boeken over Daan en Stijn Uitvinder komt op bezoek, je kan een karikatuur laten tekenen van jezelf en je favoriete sport en uiteraard veel sport en spel, in elke hoek van de bibliotheek is wel wat te doen op 9 oktober. Je komt toch ook?

Wanneer precies?

Het Kinderboekenweekfeest is opwoensdag 9 oktober van 14.00 tot 17.00 uur. Het programma is de hele middag, je hoeft dus niet precies om 14.00 uur in de bibliotheek te zijn of tot 17.00 uur te blijven.
De Poppenkastvoorstelling "Haas wil worteltjestaart" begint om 14.00 uur en om 15.30 uur. De poppenkast staat op de 2e etage van de bibliotheek.
René van der Velde vertelt om 14.45 uur en om 16.00 uur in het theater van de bibliotheek over zijn boeken.
Om 14.30 uur en om 15.45 uur verzorgt de Voorleesbrigade het voorprogramma in het theater van de bibliotheek.

Kijken, luisteren en meedoen:

De poppenkastvoorstelling Worteltjestaart is gemaakt rondom het boek "Haas wil worteltjestaart". Haas wil Kip verrassen met worteltjestaart, maar wat jammer nou, de bakker verkoopt het niet, maar heeft gelukkig wel het recept van de taart. Zou het goed gaan met het bakken van de taart, of gaat er iets mis en is er hulp van de kinderen nodig om Haas van de taart te laten smullen? Kom kijken! De voorstelling wordt 2 keer gespeeld. Aansluitend aan de poppenkastvoorstelling tekent Gertie Jaquet een grote tekening van Haas en speelt Annemarie Bon, de schrijfster van de boeken van Haas, het dappere Hazenspel.
Schrijver René van der Velde, komt vertellen over zijn boeken. Hij heeft de boeken over "Stijn Uitvinder" en "Daan" geschreven. Wil je weten of de uitvindingen van Stijn echt bestaan en hoe hij zijn boeken schrijft? Kom dan luisteren!

Nog meer?

Er is zeker nog meer!
Bij Ron Caminada kan je een karikatuur laten tekenen, zo heb je jezelf nog nooit gezien.
Onder leiding van juffrouw Klieder en juffrouw Klodder kan er de hele middag sportief geknutseld worden.
Sporters zijn niet altijd fanatieke lezers, en niet alle boekenwurmen zijn even sportief. Maar voor zowel de sportievelingen als de boekenwurmen is er een heel circuit met sport- en spelactiviteiten. Begin nu alvast met trainen, dan ben je op 9 oktober goed voorbereid.
Als je aan de sport- en spelactiviteiten en de speurtocht hebt meegedaan en je levert je stempelkaart in, maak je ook nog kans op een prijs!