Jeugdbibliotheek

De Klinker geopend

Op woensdag 10 april is Jeugdbibliotheek De Klinker - Jeugdbibliotheek, Bibliotheek op school en inleverpunt - met koninklijke allure geopend.

Als openingsact overhandigden wethouder Grijzen, schooldirecteur Hans Loendersloot en bibliotheekmanager Theo Schilthuizen enkele kinderen de laatste verhuisdozen met boeken, die onder grote belangstelling door een oranje ballonnenpoort naar de jeugdbibliotheek gebracht werden.

Dat de opening een oranje accent heeft gekregen is niet verwonderlijk, aangezien de Openbare Daltonschool De Klinker niet alleen de Jeugdbibliotheek officieel geopend zag maar ook het project op school over de troonswisseling. Dat oranje de kleur is van de bibliotheek en nauw verweven met de koninklijke familie, kwam hier prachtig samen.

De samenwerking tussen basisschool De Klinker en de Bibliotheek Schiedam gaat verder dan het ‘Bibliotheek op school’ concept dat bij 17 andere scholen in Schiedam een groot succes is. Deze jeugdbibliotheek heeft nadrukkelijk een functie voor de wijk en omvat de jeugdcollectie van de voormalige wijkbibliotheek aan het Bachplein. Dankzij deze unieke samenwerking hebben de kinderen toch een mooie collectie boeken, films, luisterboeken en spelletjes in de buurt.