Bibliothecaris van het jaar

Foto van Jan van Bergen en Henegouwen
Foto van Jan van Bergen van Henegouwen

Hartelijk dank voor het stemmen!

Jan van Bergen en Henegouwen van de Bibliotheek Schiedam is de Beste Bibliothecaris van het jaar 2013.

Hij graagt deze titel omdat hij de meeste stemmen van de lezers van het Bibliotheekblad en van de leden van de bibliotheek kreeg.

De prijs bibliothecaris van het jaar is voor mensen die meerdere jaren een belangrijke bijdrage aan het vak hebben geleverd, volgens de organisatie.

Jan werkt sinds september 1988 in verschillende functies (onder meer collectievorming) bij de Bibliotheek Schiedam en is een bekend gezicht voor de klanten. Door zijn verbondenheid met de stad en zijn belangstelling voor maatschappelijke, historische en culturele ontwikkelingen is hij een belangrijke factor in de externe contacten en de samenwerking met anderen.

Met zijn enthousiasme, kennis en uitstraling speelt Jan van Bergen en Henegouwen een belangrijke rol in de ontwikkelingen van de Bibliotheek Schiedam die sinds afgelopen jaar een nieuwe richting ingeslagen is.

Met 'De Verdieping', waar allerlei activiteiten plaatsvinden met de collectie als ondersteuning, presenteert zij zich met nadruk als spil van de lokale informatievoorziening. Samen met allerlei instellingen brengt de bibliotheek in praktijk dat zij er niet alleen is voor alle inwoners, maar dat ze vooral ook van alle Schiedammers is.

In het kader van deze nominatie schoof Jan maandag 2 september aan in het middagprogramma ' Middag aan de Maas' op Radio Rijnmond. het interview is hieronder terug te luisteren.

De verkiezing voor de 'beste bibliothecaris van het jaar' is een initiatief van Bibliotheekblad.