Piet Paaltjens

In de voetsporen van Piet Paaltjens

Zondag 16 september vindt de Piet Paaltjenswandeling weer plaats: een wandeling onder leiding van architectuur-historicus drs. Marcel Theunissen.

De wandeling voert door de Schiedamse binnenstad langs gebouwen en plekken die een rol van betekenis hebben gespeeld in het leven van de predikant Francois HaverSchmidt (1835-1894), beter bekend als de dichter Piet Paaltjens.

Vertrek- en eindpunt is Pand Paulus, Korte Haven 125: dé plek waar François HaverSchmidt predikte en zijn beroemde gedichten schreef. De wandeling duurt van 11.30 - 13.00 uur.

De wandelling wordt georganiseerd door de Stichting Kunstwerkt.