Horen Zien Schrijven

Optreden woordkunstenaar in de binnentuin van de Korenbeurs

Terugblik vierde podiumeditie

Op 17 december werden Woorden weer Zinnen in de Bibliotheek Schiedam.

Drie leerlingen van het Lentiz LIFE College trapten de avond af. In de afgelopen weken hadden deze leerlingen (onderdeel van een klas van de afdeling New LIFE) van Elten Kiene les gehad in Woordkunst. Hoe kom je bij je eigen verhaal? Hoe geef je hier woorden aan? Hoe presenteer je dit op een podium?

Stage virgins

En dan staan ze daar uiteindelijk na een maand, in de spotlight, in de binnenplaats van de Korenbeurs. Knikkende knieën voor aanvang, maar eenmaal achter de microfoon stoer en vooral ook sterk.. én met een verhaal, waar naar geluisterd wordt en wat met luid gejuich wordt beloond. Een prachtige beloning voor het hele proces dat ze doorlopen hebben tijdens de workshops. Stralend en trots nemen ze alledrie deze beloning in ontvangst!

Boordevol inspiratie

Wat volgt is een prachtige avond vol verhalen, gedichten, rap en zang. Allemaal jonge mensen die verhalen delen om anderen te informeren, maar vooral ook te inspireren. Een van de artiesten, Neusa Gomes,  gaf een mooie boodschap aan de jongste bezoekers van de avond: “Laat je niet leiden door Social Media. Leg je telefoon regelmatig weg. Durf mensen aan te kijken en te begroeten. Voed je eens met andere dingen dan facebook of instagram, door bijvoorbeeld een bezoek aan de bibliotheek te brengen!”.

Keuzes

Woordkunstenaar YMP vertelde en zong verhalen over zijn vroegere leven op straat dat hem geen geluk had gebracht. Zuijn boodschap: je kunt je leven veranderen, waarde zit hem niet in snelheid of geld. De Schiedamse woordkunstenaar Charlie Dichter gaf een duidelijke boodschap in zijn gedichten over keuzes die je kunt maken of je positief of negatief in het leven staat.

Het waren stuk voor stuk bijzondere verhalen die zorgden voor een indrukwekkende en inspirerende avond!

Stay tuned

Houd de Facebookpagina in de gaten voor foto's van deze poetische afsluiting van een jaar vol Woorden en Zinnen.