Het Windas ook dBoS

Foto van Sinterklaas, Pieten, de schooldirecteur en de waarnemend directeur van de Bibliotheek Schiedam die net de Bibliotheek op School geopend hebben.

Basisschool Het Windas gaat voor lezen!

Nog één te gaan en dan hebben alle Schiedamse basisscholen de Bibliotheek op School!

De kinderen van Het Windas keken de afgelopen weken met grote ogen toe hoe de bibliotheek in hun basisschool beetje bij beetje vorm kreeg. Toen de laatste week al die mooie nieuwe boeken in de kasten werden gezet, konden de kinderen maar moeilijk wachten om te zien welke mooie, spannende, grappige boeken er allemaal te lezen zouden zijn.   

Maandag 5 december was het zover: de bibliotheek werd geopend door niemand minder dan Sinterklaas en de Pieten! De kinderen stonden al in alle vroegte buiten in de kou bij de ingang van de schoolbibliotheek.

De opening liet wel even op zich wachten, want waar de kinderen en juffen en meesters ook zochten, de Leespiet was nergens te bekennen! Gelukkig werd deze niet veel later gevonden, diep weggedoken in een spannend boek in de bibliotheek.

Onder luid gejuich knipte de Sint het lintje door, werd het contract ondertekend door de school en de Bibliotheek Schiedam en was de Bibliotheek op School op Het Windas officieel geopend! 

Veel (voor)leesplezier!

 

Over de Bibliotheek op School

De Bibliotheek op school is een landelijke aanpak met als doel kinderen te stimuleren om meer te lezen en verantwoord te leren omgaan met informatie en nieuwe media. Elke basisschool in Schiedam heeft straks een bibliotheek met een grote collectie van 4,5 boek per leerling, die wordt onderhouden door de Bibliotheek Schiedam. De Bibliotheek op school brengt ook deskundigheid in de school door de inzet van specialisten educatie vanuit de bibliotheek en door het opleiden van een leescoördinator binnen de school.

Het belang van een goede bieb

De Bibliotheek op school vergroot het leesplezier van kinderen. Kinderen die met plezier lezen, lezen meer, hebben een grotere woordenschat en zijn beter in taal. Hierdoor behalen zij betere schoolresultaten. De bibliotheek maakt hen ook mediawijs: de leerlingen leren informatie zoeken, vinden en beoordelen.

Met de Bibliotheek op School gaat de Bibliotheek Schiedam een langdurige samenwerking aan met de scholen.

Media:

Populairste diensten

 • Wifi

  Gratis draadloos internet
  In de Bibliotheek Schiedam kun je gratis gebruik maken van draadloos internet tijdens de openingstijden.
 • Huisregels

  In de bibliotheek en gebruik pc's
  De Bibliotheek Bibliotheek hanteert huisregels voor het bibliotheekbezoek en gebruik van de pc's en internet.
 • Muziekweb

  De grootste muziekcollectie van Europa.
  Als lid van de Bibliotheek Schiedam kunt u muziek uit de collectie van Muziekweb bestellen.