Groot Schiedams Dictee

Dit najaar weer een Schiedamse Dictee

Het Groot Schiedams Dictee zal op woensdagavond 7 november 2012 voor de zevende keer worden gehouden.

Het evenement vindt plaats in de Aleidazaal van het Stadskantoor en de Bibliotheek aan het Stadserf. De aanvang is 19.30 uur. Loco Burgemeester Peter Groeneweg treedt op als voorzitter van de jury.

Ook dit jaar staat de tekst van het dictee in het teken van het Schiedamse thema. Voor 2012 is dat 'Verborgen Schatten'. De projectleider van 'Verborgen Schatten', Aysel Kaya, zal het dictee voorlezen. Het dictee wordt geschreven door de Schiedamse historicus Henk Slechte.

De Bibliotheek Schiedam verzorgt samen met de beide Schiedamse Rotaryclubs de organisatie.
Vanaf 1 september kan er via deze website ingeschreven worden. Iedereen die woont, werkt of naar school gaat in Schiedam kan meedoen, anderen zijn uitgesloten van deelname. De deelnamekosten zijn €10.