Van nature duurzaam

'Groene' programmering

De Bibliotheek Schiedam is van oudsher vertrouwd met hergebruik en duurzaamheid.
In 2013 staan verscheidene 'groene' activiteiten gepland.

Windkracht 13

Het kost weinig moeite aan te sluiten bij het gemeentelijke themajaar Windkracht 13. In feite wordt een boek, een krant, een tijdschrift of een dvd gemiddeld zestig maal hergebruikt. Daarnaast kunnen bezoekers terecht voor allerlei informatie over de duurzame samenleving en hoe je daaraan een bijdrage kunt leveren.

De programmering van de Bibliotheek Schiedam zal in 2013 dan ook deels in het teken staan van de duurzaamheid. Op dinsdag 23 april wordt over deze programmering vormgegeven in de kenniscirkelbijeenkomst in de Bibliotheek Schiedam aan het Stadserf 1. De deuren openen om 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur en loopt door tot 22.00 uur.

Woensdag 22 mei wordt de workshop ‘Moestuinieren dicht bij huis’ georganiseerd.

Ook de volgende dagen zijn vastgesteld als duurzame dagen; woensdag 26 juni, woensdag 25 september en woensdag 23 oktober.

Het duurzame jaar wordt afgesloten met het Groot ‘Groen’ Schiedams dictee op woensdag 20 november.