DigiTaalhuis is open

Foto van de opening van het DigiTaalhuis Schiedam

Terugblik officiële opening.

Het DigiTaalhuis Schiedam in de Bibliotheek in de Korenbeurs is officieel geopend!

Onder grote belangstelling onthulde wethouder Patricia van Aaken de locatie van het DigiTaalhuis in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Een prachtige en inspirerende plek waar alle Schiedammers terecht kunnen met vragen over taalonderwijs en ondersteuning, maar ook een plek waar boeken en lesmateriaal overzichtelijk wordt aangeboden.

Moeite met lezen en schrijven

Ruim 16 procent van de inwoners van Schiedam heeft moeite met lezen en schrijven. Dat is bijna  één op de vijf Schiedammers! Zij hebben zelfs zoveel moeite dat ze er in het dagelijks leven hinder van hebben. Ze hebben moeite met het lezen van de bereidingswijze op verpakkingen, brieven van instanties of werkinstructies of bijvoorbeeld het begrijpen van de bijsluiter bij medicijnen. Het vinden van betaald werk is lastig of men loopt in werksituaties tegen onverwachte problemen aan. De Taalcoöperatie Schiedam wil deze mensen ondersteuning bieden. Daarom is in samenwerking met diverse partners het DigiTaalhuis opgericht.

Wat is het DigiTaalhuis?

Bij het DigiTaalhuis kun je informatie krijgen over taalactiviteiten en andere activiteiten die gericht zijn op het verkrijgen van basisvaardigheden, zoals omgaan met een computer of het invullen van belasting aangifte. Er zijn lesboeken, oefenprogramma’s, makkelijke boeken en een overzicht van lokale taalaanbieders. Klanten kunnen vanuit het DigiTaalhuis doorverwezen worden naar één van de deskundige partners voor verdere begeleiding. Ook vrijwilligers die klanten hierin begeleiden en coachen kunnen bij het DigiTaalhuis Schiedam terecht.

Meer informatie

Wil je meer weten over het DigiTaalhuis neem dan contact op via digitaalhuis@debibliotheekschiedam.nl.

Wanneer is het DigiTaalhuis open?

• In de Korenbeurs Lange Haven 145  op woensdag 14.00 – 16.30 uur en op vrijdag 10.15 – 13.15 uur
  • In de Stadswinkel, Stadserf 1 op donderdag 17.45 – 19.45 uur.

Media: