Digiclub in Singel 24

Foto van een jongetje dat aan het gamen is.

Aan de slag met digitale technologie.

Kinderen in Schiedam-Oost hebben hun top 4 gemaakt van digitale technologieën. Doe mee met de workshops!

Doe mee met de workshops in Singel 24 en ga zelf aan de slag met de door kinderen gekozen digitale technologieën.

Maak je eigen games, leer programmeren, ontwerp je eigen 3D geprinte sleutelhanger en maak je eigen vlog. Dit alles onder begeleiding van echte experts. De workshops zijn gericht op kinderen. Wil je mee doen met één van de volgende workshops, of met ze allemaal? Meld je aan door een mailtje te sturen naar programmering@debibliotheekschiedam.nl.

Donderdag 19 september - Bloxels

Ontwerp een arcade game met Bloxels op donderdag 19 en 26 september van 15.30 tot 17.30 uur. Bloxels is de ideale combinatie tussen de echte en de  digitale wereld. Met Bloxels ontwerp je je eigen games. Zo kun je eindeloze 2D games bouwen en je eigen karakters ontwerpen. Doe mee en maak kennis met het ontwerpen van games.

Donderdag 3 oktober - Micro:bit

Donderdag 3 oktober van 15.30 - 17.30 uur kan je leren programmeren met micro:bit. De micro:bit is een zakformaat computer die je kunt programmeren, aanpassen en aansturen om je digitale ideeën, games en apps tot leven te brengen. Dit mini-computertje is 4 bij 5 cm. Het is leuk en makkelijk om hierop te programmeren. Alles wat je nodig hebt is verbeeldingskracht en creativiteit!

Donderdag 10 oktober - 3D printen

Donderdag 10 oktober van 15.30 - 17.30 uur  ontwerp en print je eigen sleutelhanger in 3D. Met een 3-d (3D) printer kan je werkelijk alles maken wat je maar wilt. Tijdens deze workshop maken we sleutelhangers. Nadat je zelfeen ontwerp hebt gemaakt, wordt hij geprint en als hij klaar is, kan de sleutelhanger gelijk mee naar huis worden genomen.

Donderdag 17 oktober - maak je eigen video

Donderdag 17 oktober van 15.30 - 17.30 uur kan je je eigen vlog maken. Enzo Knol, de mannen van Stuk tv, Dylan Haegens, alle bekende vloggers hebben ooit een eerste video gemaakt en zo geleerd hoe dit precies werkt. Doe mee met deze workshop en maak je eigen vlog die je daarna ook zelf monteert tot een mooie video die misschien wel het begin is van jouw vlogcarière.

Top 4

Kinderen in Schiedam-Oost hebben hun top 4 gemaakt van hun favoriete digitale technologieën. Deze top vier is vervolgens in workshops omgezet die in september en oktober 2019 gegeven gaan worden. De kinderen hebben dus zelf gekozen waarmee ze aan de slag willen gaan in Singel 24.