Brandersfeesten

Activiteiten van de Bibliotheek Schiedam

De Bibliotheek Schiedam biedt tijdens de Brandersfeesten een uitgebreid programma aan.

Op het biebpodium ter hoogte van de Stand-Up Bibliotheek Schiedam worden tussen 12.00 en 17.00 uur op zaterdag 28 en zondag 29 september verschillende lokale acts afgewisseld met optredens van De Voorleesbrigade.

Op zaterdag wordt om 12.00 uur afgetrapt met DJ Jermax, gevolgd door Schiedamse singersong-writers Fulya, Nani en de Rotterdamse Ilitsya. Daarna kan je genieten van de positieve hiphop van Vanieder1 en zal de Schiedamse Voorleeskampioen Tycho voordragen uit zijn favoriete boek. De enthousiaste vrijwilligers van De Voorleesbrigade lezen tussen de acts door uit hun favoriete romans voor.

Ook op zondag 29 september geeft DJ Jermax om 12.00 uur het startsein, gevolgd door optredens van De Voorleesbrigade en singersong-writer Anouk Abels.

Zondag is het tevens de laatste dag dat de Monopole als bibliotheeklocatie geopend is. Om in stijl afscheid te nemen, is op de Hoogstraat een boekenmarkt te vinden, waar romans, informatieve- en kinderboeken verkocht worden.

Op zowel zaterdag als zondag wordt in De Monopole onder leiding van Ruben Scholten en Maita Augustin vanaf 12.30 uur de workshop 'Blues & Zang' gegeven. Zaterdag is deze workshop al vol. Wil je zondag meedoen met deze gratis workshop? Meld je dan aan via onderstaande link.