Boek en Bal Schiedam

Update: Quibusdiner en vervoer

Zaterdagavond 23 maart 2013 is het tijd voor Boek&Bal Schiedam 2013.

Het programma is rond, reserveren voor het Quibusdiner is nog mogelijk.
KomKids heeft vervoer vanuit Noord geregeld en er zijn nog kaartjes te koop.

Deze zevende editie, die de BoekenWeek afsluit, vindt plaats in de Bibliotheek Schiedam en Theater aan de Schie aan het Stadserf 1. De deuren openen om 19.30 uur. Het programma start om 20.00 uur en loopt door tot 01.00 uur.

Gouden tijden, zwarte bladzijden

Boek&Bal Schiedam 2013 staat in het teken van de 78ste Boekenweek. Het thema van dit jaar 'gouden tijden, zwarte bladzijden' neemt ons mee in die achtbaan van historische hoogte- en dieptepunten. In Schiedam, ook wel Zwart Nazareth genoemd, kan men hier als geen ander over meepraten.

Auteurs

Toonaangevende schrijvers als Ernest Van der Kwast, Hugo Borst & Sanneke van Hassel, Bram Bakker, Esther Gerritsen en Douwe Draaisma, bekend van het Vergeetboek, brengen op 23 maart een bezoek aan Schiedam, vertellen over hun succesvolle romans en geven interviews. Ook Herman Koch, bekend van Het diner en Zomerhuis en zwembad, komt over zijn succesvolle romans vertellen.

De boeken van de aanwezige schrijvers worden verkocht bij de stands van de boekwinkels. De aanwezige auteurs signeren de aankopen.

De Quibus

Daarnaast herrijzen de gouden tijden van het roemruchte café De Quibus tijdens Boek&Bal Schiedam. Dit Schiedams uitgaansicoon café De Quibus startte in 1974 in de posthippie- en de provotijd, waarbij muziek van toen legendarische hoogtepunten bereikten. In 1999 ging De Quibus over in podiumcafé De Graauwe Hengst.

Vervoer vanuit Schiedam Noord

Voor bewoners van Schiedam Noord, stelt KomKids vervoer beschikbaar. Wie hier gebruik van wil maken, kan kaarten kopen bij boekhandel Post Scriptum (Hof van Spaland 31). Hier ligt een inschrijflijst klaar voor de vervoersdienst.

Let op: Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Zorg dat je er snel bij bent!

Quibus diner

Voorafgaand aan de aftrap van Boek&Bal, vindt tussen 17.00 uur en 19.30 uur het jaarlijkse literaire diner plaats in eetcafé 't Stadserf aan het Broersvest 129a.

Op het menu; terug naar de gouden Quibustijd met gastvrouwen Hillie en Jennie geflankeerd door Schiedammers pur sang; Han van der Horst, Hans van der Sloot en Cees van der Wel en daarna door naar hét literaire festijn; Boek&Bal 2013.

Reserveren voor het diner is mogelijk via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Deelname kost €42,50 (inclusief kaartje voor Boek&Bal en één consumptie. De rest dient ter plekke afgerekend te worden). Het bedrag kan overgemaakt worden op rekeningnummer: 12.02.11.262 t.n.v. Bibliotheek Schiedam onder vermelding van "literair diner". Er zijn nog 20 plaatsen beschikbaar. Wees er snel bij want vol = vol.

• Categorie: Nieuws
  • Laatst aangepast: dinsdag, 12 maart 2013