Biesheuvel 80 jaar

Foto van Maarten Biesheuvel

Biesheuvel, een Schiedamse jongen

Schiedam staat in mei 2019 stil bij 80 jaar Maarten Biesheuvel.

De komende weken staat Schiedam stil bij de tachtigste verjaardag van J.M.A. Biesheuvel. Er is een uitgebreid programma samengesteld met onder andere een feestelijke avond in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Ook verschijnt er bij Uitgeverij Scriptum een boek met Biesheuvels verhalen waarin Schiedam een rol speelt.

Uitgebreid programma

Naast de feestelijke avond en het verschijnen van het boek Een Schiedamse jongen bestaat het programma onder andere uit:

• Een expositie in de Korenbeurs waar vanaf 8 mei Biesheuvels leven in beeld wordt gebracht met boeken, foto's, tekeningen, handschriften en portretten uit privécollecties en de collectie van Het Literatuurmuseum in Den Haag.
  • Op 15 mei staat het maandelijkse Schrijfcafé in het teken het werk van Biesheuvel.
  • In de reeks Leeskring Nederlandse Klassiekers houdt Hans Overheul op zaterdag 18 mei om 10.30 uur een lezing over Biesheuvels debuut In de Bovenkooi.
  • In de serie literaire wandelingen verschijnt een fietstocht door Schiedam gewijd aan Biesheuvel. Zaterdag 25 mei wordt om 11.00 uur verzameld voor de Korenbeurs.
  • Mensje van Keulen is te gast in het Literair Café op woensdag 29 mei. Zij is al jaren bevriend met Maarten.

Meer informatie over de verschillende programmaonderdelen is te vinden in de agenda op www.debibliotheekschiedam.nl

Maarten Biesheuvel, een Schiedamse jongen

Donderdag 23 mei 2019 is het 80 jaar geleden dat Maarten Biesheuvel aan de Vlaardingerdijk werd geboren. Tot zijn twintigste woonde hij in Schiedam. Na zijn diensttijd gaat Maarten studeren in en verhuist hij naar Leiden. Daar woont hij nog altijd. Sinds 1972 heeft Biesheuvel een omvangrijk oeuvre opgebouwd. Hij wordt gezien als een van de beste verhalenvertellers van het Nederlands taalgebied. In 2007 ontvangt hij de P.C. Hooftprijs.

• Categorie: Nieuws
  • Aangepast: woensdag, 22 mei 2019