Apps voor kinderen

Foto van 2 iPads

Steeds meer kinderen aan de tablet..

‘Swipen’ is voor veel kinderen net zo normaal als het omslaan van een pagina.

Voor volwassenen zijn er inmiddels enorm veel apps maar ook voor kinderen is veel te vinden. Zo zijn er bijvoorbeeld apps met (prenten)boeken maar ook met (leerzame) spelletjes en educatieve programma’s.

Vaak kunnen kinderen met een boek op de tablet meedenken over de verhaallijn waardoor het lezen een interactief avontuur wordt .Onderzoek wijst uit dat een app van een boek het enthousiasme over het boek sterk vergoot. Illustratoren en kinderboekenschrijvers verleggen de focus en ontwikkelen (ook) een digitale versie van hun kinderboeken.

Waar vind ik de apps?

Boek2Downloads (Lijst met kinderboekenapps) houdt een lijst bij van kinderboekenapps die tevens beschikbaar zijn als papieren boek.

Op juniorboek.nl vind je een overzicht van alle Nederlandstalige kinder- en prentenboeken, die op tablets en smartphones beschikbaar zijn voor kinderen tot 10 jaar. Voor Android en de iPad en  iPhone. Ook vind je hier een overzicht van alle digitale tekstboeken voor kinderen als e-books (ePub).

Welke apps zijn geschikt?

Zoveel apps! Welke zijn geschikt voor mijn leerlingen of (klein)kind? Lees hier meer over op de website van Mijn Kind Online. Apps voor jonge kinderen

Meer apps voor kinderen:

Op TabletPortaal vind je een overzicht van apps van digitale (prenten)boeken en educatieve apps. De site is op het onderwijs toegespitst maar ook als ouder kan jij, en vervolgens je kind, er plezier van hebben.