Adriaan van Dis

Schrijver Groot dictee der Nederlandse taal

Adriaan van Dis schrijft dit jaar Het Groot Dictee der Nederlandse Taal, aldus het bericht in de Volkskrant.

De 65-jarige schrijver en programmamaker treedt daarmee in de voetsporen van onder andere Jan Mulder, Remco Campert, Martin Bril, Jan Wolkers, Kristien Hemmerechts en Arnon Grunberg.

De 23ste editie van Het Groot Dictee der Nederlandse Taal wordt op woensdag 23 december 2012 uitgezonden door de NTR op Nederland 1. Dertig bekende Nederlanders en Vlamingen gaan in de vergaderzaal van Eerste Kamer in Den Haag de strijd aan met dertig spellingsfanaten. Zij kunnen zich plaatsen via voorronden in de Volkskrant en de Belgische krant De Morgen. Philip Freriks en Martine Tanghe presenteren Het Groot Dictee.

Lees binnenkort meer over het Groot Schiedams dictee op deze website.