Het laatste nieuws van de Bibliotheek Schiedam

Meeleesclub in Schiedam

Nu ook in WOT Centrum-West

Leer beter Nederlands lezen in de Meesleesclub.

Invulservice Aangifte Inkomstenbelasting 2018

Hulp voor Schiedammers.

Ook dit jaar kunt u hulp krijgen bij de Aangifte Inkomstenbelasting.

Bibliotheek terug in West

De Bibliotheek Schiedam woont samen.

Vanaf nu is de Bibliotheek weer terug in Schiedam West.

Poëzieweek 2019

Het thema van dit jaar is Vrijheid!

Het is altijd tijd voor een gedicht is een motto van de Poëzieweek (van 31 januari t/m 6 februari).

Schoolschrijvers pakken door

Op vier Schiedamse basisscholen.

Vijftig basisscholen, waarvan vier in Schiedam, nemen deel aan het avontuurlijke taaltraject van De Schoolschrijver

Nationale Voorleesdagen 2019

Meer voorlezen beter in taal!

De Nationale Voorleesdagen zijn een jaarlijks terugkerend voorleesfeest voor baby's, peuters en kleuters tot 6 jaar.

Taalhuis Schiedam

Eerste Taalvrijwilligers gecertificeerd.

Maandag 17 december hebben de eerste 9 deelnemers hun basistraining Taalvrijwilliger afgerond.

(digi)Taalhuiscoördinator 24 uur p/w

De Bibliotheek Schiedam is op zoek naar een (digi)taalhuiscoördinator voor het (digi)Taalhuis.

Kinderboekentip: Gips

Nu al lezen hoe de serie afloopt?

In december begon de gelijknamige serie 'Gips' op ZAPP. Nu al lezen hoe het afloopt? Leen het boek!

Mediawijs, -wijzer, -wijst

Terugblik op Week van de Mediawijsheid

Onderzoeksresultaten, mediawijsheidtests en tips. En: welke plaats behaalde de Montessorischool bij MediaMasters?